Ovo što će večeras napraviti Inter i Sassuolo moglo bi biti budućnost nogometa

Foto: Guliver Image/Getty Images

UTAKMICA 26. kola Serie A između Intera i Sassuola odgođena je kao i sve utakmice talijanskog nogometnog prvenstva do daljnjega.

Derbi između Juventusa i Intera prošle nedjelje bila je posljednja utakmica koja je u Italiji odigrana. Već sutradan vlada u Italiji je donijela odluku da se Serie A prekida zbog stotina mrtvih i tisuća oboljelih od smrtonosnog virusa.

Italija kao žarište koronavirusa svaki dan bilježi veliki broj novih slučajeva zaraze. U redovima Sampdorije zaraženo je čak sedam igrača. Sve je krenulo od Manola Gabbiadinija koji je bio pozitivan na testu prije dva dana, a u posljednjih 48 sati u redovima prvoligaša iz Genoe otkriveno je još šest zaraženih.

Među njima i suigrač hajdukovca Hamze Barryja iz reprezentacije Gambije Omar Colley. Uz njega i Gabbiadinija zaraženi su i Albin Ekdal, Bartosz Bereszynski, Antonio La Gumina, Morten Thorsby i Fabio Depaoli.

Nogomet je zbog pandemije prekinut u cijeloj Europi, ne zna se kako će se prvenstva završiti, a vjerojatno se ovo ljeto neće odigrati ni Euro.

Ipak, na neki način utakmica između Intera i Sassuola bit će odigrana i to večeras. Istina, nju neće igrati nogometne zvijezde na travnjaku, već esport momčadi ovih talijanskih ekipa koje će se okušati u najnovijoj verziji popularnog PES-a

Kako je krenulo, virtualni nogomet je jedino što ćemo od nogometa i moći gledati još jako dugo vremena.

Pročitajte više