Problem Hajduka uoči Rudeša. Nikola Kalinić neće igrati

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

NIKOLA KALINIĆ (36) propustit će utakmicu Hajduka i Rudeša koja će se u subotu u 17:10 igrati na stadionu u Kranjčevićevoj u sklopu 23. kola SuperSport HNL-a. Napadač splitskog kluba trebao bi biti spreman već za iduće kolo, kada će momčad trenera Mislava Karoglana igrati protiv Varaždina. Otkako se vratio tijekom zime, upisao je tri nastupa i jedan gol.

Tko će u napad umjesto Kalinića?

Iako Hajduk očekuje susret s posljednjim sastavom HNL-a, koji je dosad osvojio svega četiri boda i još ne zna za pobjedu, izostanak Kalinića ozbiljan je problem po pitanju napada. Podsjetimo, kapetan i najbolji igrač Marko Livaja ozlijedio je zglob krajem siječnja i prema najavama trebao je odmarati tri tjedna. Protiv Slaven Belupa (4:0) i Osijeka (1:1) je bio na klupi, ali nije ulazio u igru i takav scenarij moguć je i za ogled s Rudešom.

Karoglan će stoga vjerojatno u vrh napada staviti iskusnog makedonskog krilnog napadača Aleksandra Trajkovskog ili mladog Filipa Čuića, koji je Slavenu zabio premijerni gol za prvu ekipu Hajduka. Naravno, moguće je i da Livaja zaigra od prve minute unatoč problemu sa zglobom.

Borba za naslov prvaka SuperSport HNL-a

Rijeka, Hajduk i Dinamo vode borbu za titulu prvaka SuperSport HNL-a. Riječani imaju 47 bodova, Splićani su drugi s dva manje, dok treći Modri imaju 41 bod i utakmicu manje.

Pročitajte više