TRANSFERI

Problemi za Gattusa. Daje otkaz i prije prve utakmice s Valencijom? Razlog je Džeko

Foto: EPA

TRI TJEDNA nakon što je potpisao ugovor na dvije godine i preuzeo posao trenera Valencije, bivši talijanski reprezentativac Gennaro Gattuso već razmišlja o odlasku s te pozicije, javljaju talijanski izvori. Razlog je to što njegove ideje novčano ne slijedi uprava kluba.

Nakon što je otišao u igračku mirovinu 2010., Gattuso je počeo raditi kao trener 2012. u Sionu u Švicarskoj prije nego što je prešao u Palermo, pa na Kretu i u Pisu. Poslije toga je svjetski prvak s Italijom vodio Milan (2017.-2019.) i Napoli (2019.-2021.), s kojim je osvojio talijanski kup 2020., ali se s njim nije uspio plasirati u Ligu prvaka.

Uslijedio je posao na klupi Fiorentine na ljeto 2021., ali je klub napustio samo nekoliko tjedana kasnije zbog nesuglasica s upravom oko dovođenja pojačanja. Sad bi se taj scenarij mogao ponoviti i prije nego što Valenciju povede u prvu službenu utakmicu.

Upitno je hoće li svoju prijetnju i provesti u djelo, no svojim je nezadovoljstvom poslao poruku čelnim ljudima kluba, piše se. Gattuso je želio dovesti Edina Džeku, ali to nije bilo realizirano zbog visokih primanja reprezentativca BiH. Isti razlog bio je naveden i nakon što mu je propala ideja dovođenja Edinsona Cavanija, a potom nije uspio dovesti ni Napolijeve Diega Demmea i Mattea Politana jer su svi odreda Valenciji preskupi.

Pročitajte više