Nakon ovog govora svi su pljeskali mladom dinamovcu, a onda glasali za Šukera

Foto: Luka Stanzl/Pixsell, Index

DOGAĐAJI na jučerašnjoj skupštini zagrebačkog nogometnog saveza pokazali su da uoči izbora za predsjednika HNS-a podjele vladaju i u Šukerovoj bazi koja ga je kandidirala.

Za Davora Šukera glasali su gotovo svi predstavnici koji su se pojavili na Skupštini. Čak 46 članova bilo je za, protiv su bili prvoligaš NK Rudeš i NK Zagreb 041, dok su MNK Alumnus i NK Sava bili suzdržani, a neki se nisu ni pojavili. Nezadovoljnih aktualnim stanjem navodno je i puno više, ali ne usude se to reći javno ili više brinu za svoje interese.

Pokazao je to i govor predstavnika Futsal Dinama, dopredsjednika kluba Juraja Čošića, koji je pokupio veliki aplauz skupštinara. No, oni su odmah zatim redom podigli ruku za Davora Šukera, koji se i ovaj put, umjesto programom, hvalio uspjesima reprezentacije i punom blagajnom. Futsal Dinamo napustio je skupštinu.
 
Pročitajte cijeli govor:

"Izražavam nezadovoljstvo dnevnim redom i radom ove skupštine općenito. Smatram da ovako važno pitanje za sve klubove u ZNS-u i Hrvatskoj mora biti organizirano i predstavljeno puno bolje. Mi ne znamo plan i program niti jednog od kandidata za predsjednika HNS-a, a trebamo o njemu glasovati. Smatram kako kandidati MORAJU predstaviti plan i program za mandat koji traže, a ne, kao dosad, organizirati glasovanje na brzinu samo kako bi se ispunila forma. Stoga vam predlažem da ODGODITE glasovanje.

Pozovite javno kandidate da predstave svoje programe kako bi klubovi mogli odlučiti za koga će glasovati. Napominjem da izražavanjem nezadovoljstva radom ovog saveza ne prozivam njegove djelatnike s kojima se svakodnevno susrećem i s kojima imam odličan odnos, nego one koji upravljaju savezom, a najviše one koji s njim vladaju iz SJENE.

Znam da ima jako puno nezadovoljnih klubova i neki od njih ovu su skupštinu odlučili bojkotirati, a vjerujem kako i među vama ima nezadovoljnika koji čekaju na pravi trenutak. Također, mislim kako neće biti sankcija za one koji iskažu nezadovoljstvo i da novac iz javnih potreba Grada Zagreba svakako pripada klubovima, bez obzira na to tko vodi ZNS.

Vrlo je važno baš danas pokazati vodstvu ZNS-a kako se ne slažemo s ovakvim načinom vođenja saveza i skupštine te odnosom prema klubovima.

Zato pozivam sve predstavnike klubova koji ne žele podržati ovakav način rada i predloženog kandidata da napuste skupštinu i tako pošalju jasnu poruku kako su svjesni da stanje MORA biti bolje! Ovo je prava prilika da pokažete karakter i da budete promjena koju želite vidjeti".

Predstavnici Futsal Dinama su nakon govora napustili skupštinu.

Dodajmo i da se skupština održala pod policijskom opsadom ispred hotela Antunović zbog straha od reakcije navijača, prvenstveno Bad Blue Boysa koji su se okupili u blizini hotela.


 

 

Pročitajte više