Procurila FIFA-ina momčad godine: Što u njoj rade čak četiri igrača Reala?

Foto: Guliver Image/Getty Images

GALA VEČER svjetskog nogometa, dodjela Zlatne Lopte FIFA-e i France Footballa za najboljeg nogometaša svijeta u protekloj godini, održava se večeras u Zurichu.

Naravno, osim proglašenja najbolje nogometašice i nogometaša, drugo najzanimiljivije priznanje i objava na svečanoj večeri je proglašenje Idealne momčadi svijeta za prošlu godinu, a sjećamo se kako je prošle godine podsmijeh izazvalo uvrštenje Davida Luiza u Dream team, iako se brazilski stoper proslavio debaklom na SP-u.
 
Španjolski novinar Alfredo Martinez na Twitteru je otkrio idealnu 11-orku u izboru svjetskih nogometaša:
Kao što vidimo, u sastavu su igrači iz samo tri kluba; Barcelone, Juventusa i Reala. I dok su Juventini to zaslužili, o Barcelonistima da ne govorimo, pitanje je što u idealnoj momčadi rade toliki igrači Reala, prije svih Sergio Ramos, Marcelo i James Rodriguez, koji su očigledno uvršteni na račun starih zasluga ili po inerciji, samo zato što su jaka imena i igrači Reala.
 
Naravno, to ne bi smio biti kriterij kojim se glasači rukovode prilikom odabira nogometaša u idealnu momčad za pojedinu godinu, nego postignuća odabranih tijekom te godine. Ali bez obzira što se spomenuti nisu istaknuli toliko da bi zaslužili ovu počast, ipak su tamo.
 
 

Pročitajte više