Procurila priča iz svlačionice: Mamić Vahu pogodio šakom

PRVI izvori javili su već sinoć, a tijekom dana simultano su se javljali mnogi iz maksimirskih krugova, svi s istom informacijom. Zdravko Mamić u  svom black-outu u svlačionici šakom u glavu udario je Vahida Halilhodžića! Razdvojili su ih igrači, koji su u kolektivnom silenziju.

> Vaha otišao iz Dinama u suzama nakon što mu je Mamić upao u svlačionicu i urlao na njega pred igračima

> Bilo je plaisir živjeti s Vahom: Hercegovački Mourinho nije otišao zbog Maminha

> Maksimir i dalje u šoku: Mamić šuti, Vaha isključen, Tot odradio prvi trening

> Ćiro: Šteta što Vaha u Dinamu neće pokazati da je dobar trener

> Vaha Francuzima opisao rastanak: Mamić me ponizio pred igračima psujući mi majku. A to ne praštam

> Ivanković raskinuo ugovor s Kinezima: Je li moguć treći dolazak u Dinamo?

> Halilhodžićev menadžer: Sve će se znati u ponedjeljak

Iako je Mamić mudro tempirao manevar u Vahin prostor, to nije ono što je donijelo njihov rastanak. Kao što je Vaha požurio objasniti francuskim novinarima, Mamić mu je spominjao majku, i to vrlo bolno, na vjerskoj osnovi, makar je s trenerom u vrijeme muslimanskih blagdana teatralno pohodio džamije. Kada se Vaha uskomešao, doletjela mu je šaka. Mamićev način. Gdje potražiti razloge za takav potez?

Iako Vahi nije mogao oprostiti što se nije pojavio na misi za stogodišnjicu kluba, opet mu je Mamić dao šansu. I ispao naivac, što boli. Uz to, Mamića je frustracijom "napucala" i činjenica da nakon dugo vremena u vrijeme prijelaznog roka nema kapitalca za tržište. Vahi zamjera da je ugasio Rukavinu, Sammira...I zato je pri taktičkom jurišu prema svlačionici malo doradio scenarij i udario Halilhodžića koji preko toga nije mogao prijeći. Šteta što nema tko odlučiti da se Mamiću više ne prelazi preko nasilnih ispada i samovolje u "građanskom" klubu.

Borba za 1,3 milijuna eura

Sad Vaha i Mamić moraju dogovoriti uvjete rastanka. Halilhodžić je u Maksmiru bio plaćen suhim zlatom, 900 tisuća eura po sezoni, a ostatak ugovora vrijedi 1,3 milijuna. Nije se zaletio kao Branko Ivanković u prvom mandatu pa sam dao ostavku . Mamićeve riječi "danas se rastajemo" protumačit će kao klupsku odluku o otkazu i prema tome inzistirati da mu se isplati svaki euro do kraja ugovora.

Tko će naslijediti Vahu, drugi je gorući problem Maksimira nakon iščašenosti Zdravka Mamića. Prema informacijama koje se za sada mogu čuti, Kruno Jurčić mogao bi uletiti privremeno, ionako je blizu. A za sljedeću sezonu Mamić razmišlja o Josipu Kužeu kojeg je zvao već nakon Uskrsa. Druga opcija je Branko Ivanković koji je raskinuo ugovor u Kini i mogao bi treći put sjesti na klupu Dinama. Neki spominju i Krunu Jurčića koji je nakon odlaska iz Dinama na oku Mamiću, u filijali Lokomotivi.


Treneri Dinama od dolaska Zdravka Mamića u Izvršni odbor Dinama 2000. godine

Ilija Lončarević, 2001. - 2002.
Marijan Vlak, 2002.
Miroslav Blažević, 2002. - 2003.
Nikola Jurčević , 2003. - 2004.
Đuro Bago, 2004.
Nenad Gračan, 2004.
Ilija Lončarević, 2005.
Zvjezdan Cvetković, 2005.
Josip Kuže, 2005. - 2006.
Branko Ivanković, 2006. - 2008.
Zvonimir Soldo, 2008.
Branko Ivanković, 2008.
Marijan Vlak, 2008. - 2009.
Krunoslav Jurčić, 2009. - 2010.
Velimir Zajec 2010.
Vahid Halilhodžić 2010. - 2011.

Pročitajte više