PROKLETSTVO JEDNOG OD NAJVEĆIH Njegov treći bivši klub osvaja Ligu prvaka?

Foto: Getty Images / Guliver Image

UKUPNO 13 naslova prvaka tijekom karijere osvojio je Zlatan Ibrahimović u Nizozemskoj, Italiji, Španjolskoj i Francuskoj. Gdje je god igrao, današnji napadač Manchester Uniteda donosio je titule i dokazivao kako je jedan od najboljih nogometaša u povijesti.

Međutim, iako je 15 sezona igrao u Ligi prvaka, a debitirao u sezoni 2002/03. s Ajaxom, nikada nije uspio osvojiti to natjecanje i postati prvak Europe. 

Zanimljivo je to prokletstvo koje prati Ibrahimovića. Prvo je u ljeto 2009. napustio Inter i otišao u Barcelonu "jer je želio osvojiti Ligu prvaka". Iste sezone Jose Mourinho s Nerazzurrima uspio je osvojiti to natjecanje, a upravo je u polufinalu eliminirao Barcelonu i Ibru, nakon čega je u finalu svladao Bayern.

Nakon toga Ibrahimovića je s Nou Campa otjerao Pep Guardiola u Milan, a Zlatan je već iste sezone morao gledati kako Katalonci postaju prvaci Europe pobjedom nad Manchester Unitedom.

I onda, 2012. Milan je morao prodati Ibru u PSG, u kojem je on postao najbolji strijelac u povijesti kluba, osvojio niz titula, ali mu je nedostajala Liga prvaka. U ljeto 2016. istekao mu je ugovor i odlučio je otići kod Mourinha u Manchester United te igrati u Europa ligi.

A nedavno je PSG u prvoj utakmici osmine finala razbio Barcelonu 4:0 i trenutačno je jedan od najvećih favorita za osvajanje tog natjecanja. Hoće li Ibrahimović ponovno morati gledati kako europski prvak postaje momčad u kojoj je do jučer igrao, zabijao golove i bio glavni igrač, a koju je morao napustiti kako bi ona uspjela ispisati povijest bez njega - saznat ćemo vrlo brzo.

Pročitajte više