Prolaz u stilu: Anderlecht dominantan protiv Ajaxa u Amsterdamu



NOGOMETAŠI Anderlechta deklasirali su Ajax u prvom poluvremenu utakmice na Amsterdam Areni i suvereno prošli u drugu fazu Lige Uefe. Junak utakmice je 16-godišnji Romelu Lukaku, koji je zabio dva gola već do 22. minute.

Rasplet skupine A i putnici za drugu fazu riješeni su u prvih 25 minuta utakmice u Amsterdamu. Sigurni Ajax od početka je igrao kalkulirajući kako sačuvati što više snage za nizozemsku ligu, što Belgijanci nisu propustili iskoristiti. Već u 13. minuti nakon lijepog centaršuta Lukaku je pogodio za 1:0 i zavio Dinamo u crno. Nije se Ajax trgnuo, u prvom dijelu gotovo da nisu imali priliku, a momci Ariela Jacobsa igrali su veliku utakmicu. Već u 22. minuti bili su sigurni putnici za drugu fazu Lige Uefe.

Iz slične akcije kao u prvom dijelu poveli su 2:0 a svoju veliku noć potvrdio je Lukaku drugim golom glavom. U tim trenucima navijači Ajaxa počeli su negodovati na tribinama, zviždali su svojoj momčadi, no nije pomoglo. Pred kraj poluvremena, u 43. minuti, Legear je riješio pitanje pobjednika.

Beskrvno i statično drugo poluvrijeme

Već tad je bilo jasno da Ajax onakvom igrom ne može ništa. U dosadnom drugom poluvremenu igrači su djelovali kao da bi najradije stajali do kraja utakmice, prilika gotovo da nije bilo, tek je Emanuelson lijepim slobodnim udarcem uspio smanjiti u 77.minuti.

Trener Jol ubacio je u zadnjih deset minuta Suareza i De Zeeuwa, želeći ublažiti poraz, no rezultat se do kraj nije mijenjao. Motivirani Anderlecht protiv anemičnog Ajaxa, suprotno očekivanjima, nije imao težak posao.

Pročitajte više