BORBA ZA EURO

Prosinečki: Možda sam ja pogriješio, a Pjanićev crveni mi je čudan

Foto: Pixsell

BOSNA i Hercegovina i Grčka remizirali su u Zenici rezultatom 2:2 u drugom kolu skupine J Kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine.

BiH je povela u 10. minuti golom Višće, a u 15. je na 2:0 povisio Miralem Pjanić iz slobodnog udarca s 30 metara. Grčka je u 65. minuti smanjila iz penala, a u sljedećoj je Pjanić dobio izravni crveni karton. Grčka je izjednačila u 85. minuti preko Kolovosa.

BiH - GRČKA 2:2 Grci iskoristili Pjanićevo isključenje i šokirali Zenicu

Na press-konferenciji nakon utakmice govorio je izbornik Robert Prosinečki.

"Možda sam mogao ranije zatvoriti utakmicu"

"Utakmica s dva poluvremena, i sami ste vidjeli. Igrali smo bez grešaka, imali kontrolu i poslije smo pali. Dobili smo crveni karton i možemo biti zadovoljni bodom. Pali smo i trkački. Oni su vidjeli da mogu i završili smo kako smo završili. Mogli smo pobijediti, možda sam ja pogriješio jer nisam ranije zatvorio utakmicu, ali to je tako u nogometu. Idemo dalje, ništa nije izgubljeno", rekao je Prosinečki nakon remija.

Žuti je komentirao penal iz kojeg su Grci u 65. minuti smanjili zaostatak.

"Crveni mi je čudan"

"Nisam dobro vidio je li bio penal, ali kažu da je bio. Crveni karton je nekako prebrzo izvukao. Čudan mi je. To je sigurno promijenilo tijek susreta. Posebno jer je Pjanić izašao, izgubili smo sredinu terena. Širili su nas i preko bokova igrali. Pali smo zbog toga, posebno se osjetio igrač manje..."

Miralem Pjanić zbog nesmotrenog starta na grčkog igračku dobio je izravni crveni karton. Neće ga biti u narednim utakmicama kvalifikacija zbog suspenzije.

"Pjanićev izostanak velik udarac za nas"

"Nemam komentar. Sigurno da ćemo tražiti alternativu. Vidjet ćemo na koliko utakmica će biti suspendiran. On je danas odigrao odličnu utakmicu. Cijelu utakmicu je držao sredinu terena pod kontrolom. Ovo je veliki udarac za nas. Imamo vremena do šestog mjeseca da sve analiziramo."

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više