Prosinečki: Ovakve predstave daju Dinamu razloga za optimizam

SVI AKTERI večerašnje utakmice između Dinama i Basela, kao i nogometni stručnjaci koji su ju promatrali slažu se u jednoj stvari; Dinamo je bio bolja momčad i zaslužio je više od jednog boda.

No, lopta je okrugla, a u nogometu je nekad potrebno mnogo više od vještine i znanja ne bi li se stiglo do pobjede. Potrebna je doza sportske sreće koja Dinamu večeras nije bila naklonjena.

"Dinamo je bio bolji svih 90 minuta, stvarali su puno šansi i zaslužili taj pogodak. No, bilo je tu previše peha, realizacija ih nije išla. Ni jedan bod nije loš, ali zaslužili su sva tri i samo se nadam kako ovi izgubljeni bodovi na kraju neće biti presudni", kazao je nakon utakmice Velimir Zajc.

Zajc se osvrnuo i na onu drugu večerašnju utakmicu, između Rennesa i Branna, čiji je rezultat ocijenio pozitivnim za Dinamo. "Dinamo je već dokazao da u gostima igra čak i bolje nego kod kuće, a sad to pravilo mora potvrditi i protiv Branna u Norveškoj", kaže Zajc.

Slaže se i trener svih trenera, Ćiro Blažević. "Dinamo je potpuno nadigrao Basel i dokazao svima da je bolja momčad. Bod je svakako razočaranje nakon ovakve igre, ali satisfakcija dolazi iz činjenice da smo pokazali snagu i moć", kaže Ćiro.

"Dinamu svaka čast, momci su odigrali pravu mušku utakmicu. Skidam im kapu", rekao nam je Robert Prosinečki i nastavio: "Dinamo je večeras apsolutno dominirao u svim aspektima igre. Bolja su momčad i zaslužili su više od ovog što su dobili. No, ovakve nam predstave daju razloga za optimizam. U nogometu nažalost ne pobjeđuje uvijek najbolji, ali sad se treba okrenuti idućim utakmicama, ponoviti ovakvu igru protiv Branna i doći do pobjede", zaključio je Prosinečki.

P.V.
Foto: Index

Pročitajte više