Prosinečki: U nogometu je puno prevara i laži

ROBERT PROSINEČKI odlučio je otići s mjesta sportskog direktora Zagreba, jer se po nekim pitanjima razilazi s predsjednikom Medićem. Smatra da je hrvatski nogomet zatrovan, s puno prevara i laži, te u svemu ne želi sudjelovati.

Prosinečki je za Večernji list rekao da više nije sportski direktor kluba i da je to njegova konačna odluka. Predsjednik Zagreba Dražen Medić za klub je učinio puno, riješio neke financijske probleme, ali, smatra Prosinečki, na tom je putu napravio i neke krive poteze, s kojim se ne slaže.

"Naš je nogomet neorganiziran, zatrovan, s puno prevara i laži. I ja u takvom nogometu ne mogu sudjelovati, ne želim raditi u takvim uvjetima"- rekao je Prosinečki. Na novinarski upit je li u pitanju novac, nije želio otkriti. Potvrdio je da mu je klub ostao dužan novac za vrijeme dok je igrao u klubu, te je podsjetio da je radio kao sportski direktor potpuno besplatno.

Upitan za špekulacije o prelasku u Dinamo, Prosinečki odgovara da je i sam o tome čuo svašta, ali tvrdi da nije imao nikakav kontakt s bilo kim iz kluba ili oko njega.

Za Mamića je rekao da je uništio i osramotio klub koji voli. Smatra da novac nije presudan, jer kada ne postoji vizija i znanje onda sve završi tako kako je završilo u Maksimiru. Prosinečki kaže da se Mamić ponašao kao netko s ulice, podsjetivši da se kao navijač, nakon pobjede skidao do pojasa, i da mu je za poraze uvijek bio kriv netko drugi.

"Imao je novac, no nije imao viziju, jer je nesposoban, jer ne zna raditi. Da je drukčije, Dinama se danas ne bismo sramili"- zaključio je Prosinečki u razgovoru za Večernji list. 

Pročitajte više