ATP

Prošle godine osvojio Roland Garros, a danas radi u dućanu za 450 eura

Foto: Guliver Image/Getty Images

KEVIN KRAWIETZ, njemački tenisač koji je prošle godine senzacionalno osvojio Ronald Garros u parovima, zaposlio se u jednom trgovačkom centru u Munchenu tijekom pandemije koronavirusa.

"Radim u dućanu za 450 eura već nekoliko tjedana", otkrio je 28-godišnjak koji je u karijeri zaradio više od milijun dolara.

"Još ranije sam planirao baviti se nekim normalnim poslom, a koronavirus mi je dao priliku da se okušam i u tome. Neke kolege bude se u pet ujutro i u dućanu su do pola šest popodne, rade sve kako bi police bile pune", rekao je Krawietz i otkrio što je sve dosad radio u dućanu.

"Punio sam police kobasicama i sirom, razvrstavao proizvode, dezinficirao kolica... Čak sam bio i zaštitar na ulazu. U pet ujutro idem na posao, kupio sam i role pa uz pomoć njih idem do posla."

Krawietz je u 13. tenisač svijeta u parovima. Roland Garros je osvojio u paru sa sunarodnjakom Andreasom Miesom. U pojedinačnoj konkurenciji najbolji plasman na ATP ljestvici mu je 212. pozicija.

Embed from Getty Images

I britanska tenisačica radi u dućanu: "Nemamo nikakva primanja"

Ranije je i britanska tenisačica Naomi Broady otkrila da se zaposlila u lokalnoj trgovini kako bi preživjela dok se tenis ne krene ponovno igrati. 

"Tenis je individualni sport i zarađujemo sami novac, stoga ako ne igramo, nemamo ništa. To je jednostavno. Nitko ne zarađuje, a znam ih puno koji malo zarađuju, nemaju ušteđevine i traže bilo kakvu financijsku pomoć", rekla je Broady.

Pročitajte više