"Protiv Dinama moramo igrati s jednim napadačem"

NAKON što je Anderlecht, baš kao i Dinamo, ispao u dvije utakmice doigravanja za Ligu prvaka, Belgijanci se okreću Europskoj ligi. S Dinamom i Temišvarom će se boriti za drugo mjesto jer će, smatraju u klubu, Ajax sigurno biti najbolja momčad.

Iz tabora Anderlechta su stizale izjave kako bi danas bili zadovoljni remijem na Maksimiru, a tako razmišlja i predsjednik Roger Vanden Stock. Prvi čovjek kluba smatra da se trener Ariel Jacob ne bi smio previše otvoriti.

"Znamo koliko vrijedi Dinamo pa stoga ne smijemo riskirati. Možda bismo trebali nešto naučiti iz prošlih utakmica, sjećam se kad je Raymond Goethals (trener Anderlechta u tri navrata) europske utakmice igrao s jednim napadačem", rekao je Stock.



Lyon je izbacio Anderlecht iz Lige prvaka, bilo je ukupno 8:2. Stock je svjestan da je Europska liga njihova realnost.

"Protiv Lyona smo vidjeli da je ulazak u Ligu prvaka za nas preambiciozan cilj. Mi smo momčad s budžetom od 30 milijuna eura, ne možemo se nositi s momčadima čiji je budžet 300 milijuna. Vidjelo se to u utakmici Zuricha i Real Madrida, Švicarci su imali iste probleme kao i mi, ne mogu parirati tako brzoj igri. Europska liga nam mora biti prioritet, prije dvije godine smo ušli u osminu finala i to nam mora postati standard. Svi ćemo biti razočarani ako ne prođemo skupinu u kojoj su Ajax, Dinamo i Temišvar. U Europskoj ligi možemo pokazati koliko vrijedimo."

Anderlechtu će nedostajati dvojica vrlo važnih igrača Wasilewski i Polak.

"Naravno da je njihov izostanak gubitak za nas. No, imamo dosta kvalitetnih igrača i uvijek netko uskoči. Trener će ubaciti i neke mlade igrače koji su željni dokazivanja. Također, ne smijemo očajavati nakon poraza od St. Truidena, stvorili smo dosta šansi. Ukoliko neki igrači, poput Toma De Suttera budu imali više samopouzdanja, nećemo izgubiti."

Pročitajte više