Protiv McClarena 83 posto posjetitelja utakmica Premiershipa

MOŽE McClaren koliko hoće urlati i vikati kako ga skupina huligana i prostaka neće otjerati s klupe engleske nacionalne momčadi ili da će ga iz Sohoa, gdje se nalazi sjediste FA, morati odvući silom, jer nije završio započetu misiju (uništavanja engleskih izgleda za Euro 2008 - kažu zlobnici), ali javnost misli drugačije.

Čak 83 posto ispitanika opsežne ankete napravljene oko svih stadiona Premiershipa u subotu kaže "McClaren mora otići"

No nije samo problem u navijačima, nego i u Savezu. Brian Barwick, izvršni šef FA, mora čuvati i svoju kožu. On je dao punu podršku McClarenu, ali je pod pritiskom javnosti i naravno, slabih rezultata, morao Macci odrediti i rok.To je meč sa Estonijom u lipnju.

Međutim, McClarenu je bar netko pružio potporu: ako je bilo ikakve dileme o relacijama između Macce i njegovog suradnika Terrya Venablesa,  nekadašnji prvi čovjek engleske reprezentacije, je jučer bio eksplicitan:

"Naši odnosi su bolji nego ikad. Apsulutno ne znači da se u svemu slažemo i vjerovatno su iz konteksta izvučeni i preuveličani sukobi između mene i Stevea, no istina je drugačija. Diskutiramo o svemu; u nečemu smo suglasni, u nečemu ne. Njegova je odluka posljednja, uostalom, on je šef."

M.J.

Foto: AFP

Pročitajte više