Prpic se vraća u petak: Obožavam igrati u Ledenoj

JOEL PRPIC vraća se na led. Prpic je među medvjedima od početaka "novog" Medveščaka i u tri godine postao je ljubimac zagrebačke publike. Početak ove sezone je morao propustiti zbog ozljede pa će mu utakmica u petak protiv Vienna Capitals biti prva.

"Napokon. Ha ha. Ovo mi je bio težak početak sezone. Nije zabavno sjediti i gledati dečke kako igraju. Prošlo je dugo vremena i jako sam uzbuđen što ću igrati. Imamo dvije teške domaće utakmice. Zapravo se vraćam u odličnom trenutku", rekao je Prpic za službenu stranicu Medveščaka.

Prpic se raduje što će se vratiti pred domaćom publikom.

"Ledena mi je najdraža dvorana u kojoj sam igrao. Ako ne možeš igrati pred domaćim navijačima, onda najbolje da ne igraš hokej. Obožavam igrati pred njima. Znam da neki igrači kažu da ne čuju navijanje kada igraju, ali ja čujem cijelo vrijeme. Obožavam navijanje i hrvatske pjesme. Nekako me guraju da igram što bolje. Iako ne znam riječi navijačkih pjesama, sviđaju mi se i podsjećaju me na sve ono što imam u Hrvatskoj."

U kakvoj je formi obzirom da nije igrao?

"U odličnoj sam kondiciji. Nemam nikakvih problema. Stopalo je super, ne osjećam nikakvu bol. Kližem i treniram već dva tjedana. Čak sam ostajao i duže na ledu nakon treninga kako bih dodatno radio. Prije toga sam dosta trenirao u teretani, pogotovo na biciklu. Pokušao sam dobiti snagu u noge i ruke. Ali naravno, kada toliko dugo pauziraš, koliko god trenirao, prva utakmica je uvijek teška."

Napadač ne strahuje za mjesto u momčadi.

"Protekle dvije sezone posao sam odradio dobro. Ovo je profesionalan sport i nikada ne možeš biti siguran hoćeš li ostati u momčadi ili ne, ali vjerovao sam da hoću. I drago mi je što sam dio Medveščakove slagalice", rekao je Prpic pa dodao: "Vijek očekujem puno od sebe, pogotovo sada kada to trebamo. Vjerujem da će moja igra sigurno pomoći. Pokušat ću igračima dodati pak kada će biti dobra situacija, osigurati im prostor i nadam se da ćemo doći do pogotka."

Pročitajte više