"Pršin doprinos hrvatskom nogometu nemjerljiv je"

U RAZGOVORU za otočke medije hrvatski reprezentativac i stoper Herthe Josip Šimunić rekao je kako je upravo Dado Pršo jedan od glavnih razloga što je Hrvatska sada jedna od najjačih nogometnih nacija na svijetu.

Kada je Hrvatska izgubila svoju zlatnu generaciju Bobana, Prosinečkog, Šukera i inih drugih prije šest, sedam godina činilo se kako budućnost naše reprezentacije nije blistava, štoviše vrlo siva i neperspektivna.

A onda se pojavio Dado Pršo i odveo Hrvatsku u bolje sutra. Svojim entuzijazmom mnoge je podigao na noge, mladiće natjerao na rad, a danas su ti mladi igrači nositelji ove sjajne hrvatske reprezentacije.

"Zaista shvaćam zašto Pršu ljudi u Škotskoj obožavaju. On nije bio samo veliki igrač, već i veliki borac u potpunosti posvećen onome što radi. Dado je jedno od prvih poznatih i slavnih lica nove ere hrvatskog nogometa." -rekao je Šimunić.

"Zapravo, Pršo je na mnogo načina bio predvodnik jedne nove sjajne generacije hrvatskog nogometa" - dodao je Šimunić.

Šimunić je napomenuo kako veliki broj današnjih reprezentativaca mora zahvaliti upravo Prši.

"Zbog igrača kao što je Dado svi mi imamo priliku igrati na Svjetskom prvenstvu. Njegov doprinos svemu tome Hrvati će uvijek pamtiti. On je zauvijek biti hrvatski heroj" - za kraj će Šimunić.

V.B.
Foto:AFP

Pročitajte više