Pršo brani "škotske izdajice": Nogometaši nisu strojevi

DADO PRŠO bivši hrvatski reprezentativac i "glazgovski rendžer" ustao je u obranu igrača svog bivšeg kluba koji će propustiti utakmicu protiv Hrvatske.

Podsjetimo, od pet igrača Rangersa koje je izbornik George Burley pozvao za svoju prvu utakmicu na kormilu Škotske, na raspolaganju mu je ostao samo Kris Boyd.

Dado Pršo u Škotsku je stigao kako bi gledao pogledao utakmicu u odmah na sebe privukao pažnju medija s obzirom da je hrvatski napadač i dalje obožavana figura među navijačima Rangersa.

Njegovi bivši suigrači ove sezone iza sebe već imaju 50 utakmica, u subotu je pred njima najvažniji susret sezone, Old Firm derbi, pa Pršo smatra kako su zaslužili nekoliko dana odmora.

"Zašto bi nastavili patiti? Zašto se ne bi malo odmorili?", pita se Pršo. "Sasvim mi je jasno da je nekim igračima potreban odmor nakon ovakve sezone. Odigrali su jako puno utakmica. Razgovarao sam s Barryjem Ferguson koji mi kaže kako je već odigrao 50 utakmica. To je previše za bilo kojeg igrača. Nogometaši nisu strojevi. Nemoguće je igrati na vrhunskom nivou ako imate utakmicu svaka tri dana", kaže Pršo, prenose strani mediji.

Pršo se u Glasgowu neće samo odmarati; bivši reprezentativac komentirat će utakmicu između Rangersa i Celtica za tv kuću Setanta.

"Volio bih da i dalje igram ovdje, posebno sad kad sam došao i vidio navijače", priznao je Pršo kojem Glasgow zauzima posebno mjesto u srcu. "Prekrasno je zabiti Celticu i vidjeti presretna lica na tribinama. Svi igrači znaju koliko to znači navijačima i klubu. Gol u derbiju je poseban trenutak. Nisam znao kakav će to biti osjećaj, ali sve mi je postalo jasno u prvoj minuti mog prvog Old Firm derbija", kaže Pršo.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više