Pršo igrač utakmice protiv Kilmarnocka, ali i krivac za remi

IAKO JE mladi škotski napadač Kris Boyd u nedjelju bio strijelac oba gola za Rangerse, prema mišljenju škotskih novinara igrač utakmice je još jednom bio (nažalost bivši) hrvatski reprezentativac Dado Pršo.

Naime, upravo je naš Dado dvaput asistirao za Boyda, ali škotski mediji ističu kako je unatoč sjajnom doprinosu Pršo u nekoliko navrata bio u izvrsnim situacijama za izravan udarac prema golu, ali nijednom nije bio precizan.

Herald u ponedjeljak piše kako Le Guenova momčad izgleda vrlo dobro u veznom redu i napadu, ali obrana na trenutke djeluje krajnje nespretno. Utakmica protiv Kilmarnocka bila je neobična po mnogočemu, između ostalog i po dojmu koji je ostavio Dado Pršo, navodi list.

Pršo je, naime, dao izvanredan doprinos napadačkom segmentu igre Rangersa, ali je u isto vrijeme svoju momčad koštao pobjede, tvrdi Herald, pa dodaje kako je Pršo promašio realizirati dvije stopostotne prilike. U jednoj je situaciji promašio gol sa samo sedam metara, stoji u članku Heralda. No, Pršo je unatoč tome bio najbolji igrač Rangersa, piše list.

U nedjelju je bilo posve jasno zbog čega mnogi škotski i hrvatski poznavatelji nogometa često ističu kako je Pršin doprinos na cijelom terenu nemjerljiv, piše Herald, pa dodaje kako su njegova kontrola lopte i količina trke unatoč nemalim zdravstvenim problemima s koljenima te njegovo ogromno samopouzdanje najbolji pokazatelji da se radi o vrhunskom igraču.

Za igrača koji bi trebao imati problema s trkom zbog cijelog niza operacija na koljenu, Pršin talent je izuzetan, zaključuje list.

N.B.

Pročitajte više