Pršo: Klasnićevo neigranje je najbolja vijest za Rangers

"CIMER Dado Pršo, s kojim sam dijelio sobu u reprezentaciji, nije prestajao pričati o fantastičnoj atmosferi na Ibroxu i jedva sam čekao istrčati na taj stadion", govorio je žalosni Ivan Klasnić nakon ozljede butnog mišića protiv Borussije, zbog koje će propustiti prvi susret osmine finala Kupa Urfa između Rangersa i Werdera u Glasgowu.

"Heroj Rangersa", kako piše Daily Mail za Pršu, igrao je uz 28-godišnjeg Klasnića u hrvatskom napadu prije umirovljenja i Ivana karakterizira kao "predatora" sličnog Krisu Boydu: "Njegov izostanak iz prve utakmice Rangersa i Werdera je sjajna vijest za Rangers".

"Ivan je veoma, veoma opasan s udaljenosti između 15 i 20 metara od gola i Rangersi mu moraju posvetiti veliku pažnju", upozorio je Pršo.

"Samo jednim dodirom stvara prostor za snažan šut"

"Potreban mu je samo jedan dodir kako bi si stvorio prostor, a u kaznenom prostoru je stalna napast. On nije igrač koji će mnogo izlaziti iz šesnaesterca i mnogo raditi. On dodirom lopte stvori sebi prostor i odmah pokušava šutirati. Po tome je sličan Krisu Boydu. Još jedan razlog zbog kojeg ga se mora pažljivo čuvati je njegov snažan šut", nahvalio je Pršo "Killera".

Naravno da su i škotski novinari ostali zapanjeni što Klasnić uopće igra nakon dvije transplantacije bubrega prošle godine. Mail čitatelje podsjeća kako je "njegovo tijelo odbacilo bubreg koji mu je donirala majka, prije nego mu je prije točno godinu dana uspješno transplantiran očev bubreg. Na teren se vratio u studenom i u šest nastupa postigao tri gola"

"Klasnićev povratak je jedinstven"

Pršo je također oduševljen Klasnićevim uskrsnućem: "Divno ga je vidjeti ponovo u nogometu nakon tako teške bolesti. Način na koji se vratio čini ga doista jedinstvenim igračem. Kada su mu zatajili bubrezi, trebale su mu transplantacije od oca i majke da bi se oporavio".

"Presretan sam što ga ponovo gledam na terenu, jer nismo znali hoće li ponovo moći zaigrati. Sad se vraća u njegovu najbolju formu".

Svi škotski mediji također Klasnićevu ozljedu navode kao olakšavajuću okolnost za njihov klub. Oštrica Werderovog napada će biti dodatno otupljena izostankom Huga Almeide, ali su se u kadar gostiju vratili njemački reprezentativci Borowski i Baumann.

Rangersi love četvrtfinale i milijune

Osim što bi ukupnom pobjedom nad Werderom ostvarili plasman u četvrtfinale Kupa Uefa, Rangersi bi zaradom dodatnih dva milijuna funti izjednačili dosadašnji rekord zarade od europskih utakmica - ukupno 16 milijuna funti.

Susret protiv Werdera će biti sedmi domaći ove godine u Europi za Rangers. Dodaju li se prihodima od rasprodanog stadiona još i televizijska prava, kao i već ostvarena zarada u grupnoj fazi Lige prvaka (Gersi su kao trećeplasirana momčad iza Barcelone i Lyona osigurali utješni Kup UEFA), na Ibroxu su dosad izbrojali oko 14 milijuna funti.

Ukoliko bi ostvarili plasman u četvrtfinale, zaradom bi izjednačili dosadašnji rekord, koji je u sezoni 2005./06. ostvario klub kada je Alex McLeish vodio Rangerse s Pršom do osmine finala Lige prvaka.

Z.A.
Foto: AFP

Pročitajte više