Pršo nogometaš godine, Da Silva najbolji u HNL-u

I DRUGU godinu zaredom Dado Pršo osvojio je prvo mjesto u Večernjakovom izboru za najboljeg nogometaša godine. Prši su najozbiljniji konkurenti bili Dario Srna i Ivan Klasnić koji su zauzeli drugo i treće mjesto.

Jedanaesteročlani žiri dodijelio je Prši 105 glasova. Drugo mjesto u anketi pripalo je veznjaku Šahtara Dariju Srni, koji je osvojio 88 glasova, a na trećem je mjestu napadač Werdera Ivan Klasnić, sa 71 glasom. Na četvrtoj poziciji je Zvonimir Soldo, koji unatoč 37 ljeta na leđima, igra u odličnoj formi u njemačkom bundesligašu Stuttgartu.

Primajući nagradu Pršo se posebno zahvalio suigračima u reprezentaciji, te momčadskim kolegama u bivšem (Monaco) i sadašnjem klubu (Glasgow Rangers).

"Jako sam zadovoljan što sam po drugi puta osvojio ovu nagradu. Što se tiče reprezentacije, nadam se da ćemo izboriti plasman na SP u Njemačkoj. Najvažnije da svi budemo zdravi, odnosno da izbornik Kranjčar u svakom trenutku ima na raspolaganju sve najbolje igrače", izjavio Pršo na današnjoj prigodnoj svečanosti u zagrebačkom hotelu Sheraton.

Nagrada za nadu godine, odnosno najboljeg mladog nogometaša, pripala je Luki Modriću iz zaprešićkog Intera. Iza njega se plasirao Hajdukov veznjak Mario Grgurović. Modrić se može pohvaliti i četvrtim mjestom u izboru za najboljeg igrača Prve hrvatske nogometne lige.

"Doista sam sretan, ovo mi je prva veća nagrada u karijeri", istaknuo je Modrić.

Dinamov napadač Eduardo da Silva izabran je za najboljeg nogometaša u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Dudu, koji je ove godine debitirao za A reprezentaciju Hrvatske, dobio je 48 glasova žirija. Na drugom je mjestu napadač Rijeke Tomislav Erceg, sa 31 glasom, dok je na trećem Dinamov kapetan Niko Kranjčar, kojemu je pripalo 15 glasova.

Poredak u izboru za najboljeg nogometaša Hrvatske za 2004. godinu:

1. Dado Pršo (Glasgow Rangers) 105

2. Darijo Srna (Šahtar) 88

3. Ivan Klasnić (Werder) 71

4. Zvonimir Soldo (Stuttgart) 53

5. Marko Babić (Bayer Leverkusen) 51

6. Robert Kovač (Bayern) 43

7. Tomo Butina (Club Brugge) 41

8. Eduardo da Silva (Dinamo) 33

9. Niko Kovač (Hertha) 24

10. Igor Tudor (Juventus) 17

Pročitajte više