Pršo ponovo zabija za Rangerse

NAŠA nogometna velezvijezda Dado Pršo novu je sezonu škotskog prvenstva otvorio na najbolji mogući način - golom za Rangerse u prvoj prvenstvenoj utakmici protiv Livingstonea.

Pršo je medijima priznao kako je i više no oduševljen što je novo prvenstvo otvorio upravo pogotkom za svoju momčad.

Na službenoj Internet stranici stoji da je naš proslavljeni reprezentativac unatoč ozljedi koljena, zbog koje je propustio mnoge pripremne utakmice, na Ibroxu pružio odličnu partiju, te da je bio nositelj igre u pobjedi Rangersa od 3:0.

Iako se u prvom poluvremenu protiv Livingstonea igralo oštro i oprezno, sredina drugog dijela razbila je svaku sumnju oko pobjede Dadine momčadi.

U 63. minuti Alex Rae, Pršin suigrač, s velike je udaljenosti pokušao iznenaditi vratara Livingstonea Roodyja McKenzia. To mu baš i nije pošlo za rukom, no lopta se od McKenzia odbila da Prše koji je elegantno riješio stvar, te poentirao za prvi pogodak Rangersa ove sezone.

31-godišnji Pršo prošle je sezone za Rangerse postigao 21 pogodak. Sjajan rezultat opravdat će i u novom prvenstvu, koje će, prema najavama, biti svojevrsna Dadina golijada.

"Sjajan je osjećaj ponovo biti na vrhu tablice. Željeli smo krenuti oštro na samom početku, pa je pobjeda protiv Livingstonea odraz takvih težnji." - izjavio je bivši napadaš Monaca, koji je s tim klubom osvojio i Ligu prvaka.

"Još uvijek nisam dostigao svoju najbolju formu, jer mi je potrebno da odigram nekoliko utakmica. Milslim da ću u nadolazećim tjednima doći do potpune spremnosti. No, prezadovoljan sam zbog postignutog gola već u prvoj utakmici. Uvijek je lijepo započeti sezonu na takav način. Samo se nadam da ću tijekom prvenstva ostati u dobroj formi. Uvijek se trudim maksimalno poboljšati prošlosezonske rezultate, pa će to biti slučaj i ove godine." - kazao je najveći adut škotskog nogometnog prvaka.

"Iznimno je važno da se usredotočimo na utakmicu koju igramo, jer nas u budućnosti čeka veliki posao." - zaključio je Pršo.

Iako je naš nogometaš u klubu iz Glasgowa najveća zvijezda, to ga nije spriječilo da nahvali i svoje suigrače, naročito Jose Pierra Fanfana i Iana Murraya.

Na taj je način Pršo ponovo dokazao kako su borbenost i skromnost osobine kojima se ne može oduprijeti.

Pročitajte više