Pršo zabio u premijeri protiv Rome

HRVATSKI reprezentativac Dado Pršo postigao je u prijateljskoj utakmici protiv Rome gol iz jedanaesterca u pobjedi Rangersa 4:1. Najbolji mogući debi za jednog napadača.

Utakmica se sinoć igrala u austrijskom Kapfenbergu pred 3000 gledatelja. Roma i Glasgow su, poput mnogih top klubova, na pripremama u klimatski idealnoj Austriji.

Rangersi su uistinu igrali odlično. Već u 19. minuti vodili su 2:0 pogocima Španjolca Nova, pridošlice iz Dundeeja. Na 2:1 smanjio je mladi talijanski reprezentativac De Rossi. Nacha Nova je na poluvremenu zamijenio naš Pršo i zabio već nakon četiri minute provedene u igri. Romin Mexes je igrao rukom u kaznenom prostoru, a Pršo je loptu postavio na kreč. Iako je nakon promašenog jedanaesterca u osmini Lige prvaka protiv Lokomotive rekao da ih više nikada neće pucati, poslao je Pelizzolija u suprotni kut i povisio vodstvo na 3:1. Tako je na najbolji način otjerao "zle duhove". U posljednjoj minuti je Rae postigao gol za konačnih 4:1.

Dado Pršo je nakon utakmice zadovoljan izjavio Jutarnjem listu: "Naravno, lijepo je pobijediti, sve je to super. Ali, to je samo početak priprema. Važno je da se dobro pripremimo za prvenstvo i Ligu prvaka. To su naši jedini ciljevi, ovo je samo bila jedna prijateljska utakmica koja za mene ne znači previše. Broj 14? Ne, to je samo za večeras."

Trener Rangersa McLeash: "Još smo u fazi uigravanja i dizanja forme. Imali smo uistinu dosta prilika, a činilo se da nas Roma nikad neće probiti. Iako su oni imali neznatno veći posjed lopte, mi smo odlično koristili naše prilike. Boumsong je bio fantastinčan, zadovoljan sam i Mladenovićem, dok je za Pršu velika stvar zabiti za 45 minuta provedenih na terenu."

Utakmici nije prisustvovao izbornik Kranjčar, iako se govorkalo da bi mogao doći. Međutim, spriječila ga je veselica u Velikoj Gorici. Na putu iz Beča prema Zagrebu u Kapfenbergu se zaustavio Vlatko Marković i pogledao utakmicu.

Matko Rak

Pročitajte više