Pršo: Želim se oprostiti pogotkom protiv Celtica

IAKO se kraj njegove karijere u Rangersima polako bliži, Dado Pršo igra u životnoj formi. U pobjedi nad Heartsima 2-1 na Ibroxu proglašen je igračem utakmice, a idući mu je cilj zabiti gol u velikom derbiju s ovosezonskim prvakom Celticom jer smatra da bi to bio najbolji mogući oproštaj od Rangersa.

"Ako bude moguće, želio bih zabiti protiv Celtica idući mjesec. Ali jasno mi je da to neće biti lako, nisam čak siguran hoću li igrati u toj utakmici. Ali, ako odigram zadnje četiri utakmice dat ću sve od sebe da navijačima ostanem u lijepoj uspomeni", rekao je Pršo za škotske medije.

Nakon njegove prošlotjedne predstave na Ibroxu, mnogi su navijači napustili stadion pitajući se zašto uopće napušta klub, s obzirom da je sposoban igrati na visokom nivou. Ali Dado je odlučan - odlazak je jedina opcija.

"Stvarno želim da me navijači zapamte kao pozitivnu osobu. Ne želim nastaviti igrati ako ne mogu i tako varati sebe, njih i momčad. Ne bih mogao dopustiti da drugi igrači obavljaju moj posao na terenu. Ne želim da dođe do toga da mi navijači zvižde. Uvijek pokušavam dati sve od sebe, ali moje mi tijelo to jednostavno više ne dopušta. Vrijeme je da se oprostim s navijačima Rangersa. Teško mi je to prihvatiti, ali ne vidim drugi izbor. Zadovoljan sam subotnjom pobjedom protiv Heartsa. Mislim da smo stavno pokazali karakter i da smo sad dosta blizu poziciji u Ligi prvaka", smatra Pršo.

A da Pršin odlazak ne pada teško samo navijačima koji iz tjedna u tjedan pune tribine Ibroxa, najbolje svjedoči i nedavna izjava golgetera Krisa Boyda.

"Dadin odlazak je težak udarac za ovu momčad. Nedostajat će nam. Ne samo na terenu, već i u svlačionici. On je tip igrača koji može povesti momčad, a takvi su igrači ključni za svaku ekipu. Nažalost, svim dobrim stvarima dođe kraj i sad je na nama da pokažemo kako možemo biti dobra momčad i bez njega. Osobno, mogu reći da je bilo sjajno igrati i trenirati s Dadom. Puno sam naučio od njega", rekao je Boyd.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više