Prva pobjeda novog Dinama pred zagrebačkom publikom

U PRIJATELJSKOM susretu koji se igrao na pomoćnom maksimirskom igralištu Hitrec-Kacijan Dinamo je svladao četvrtoligaša Lokomotivu sa 4:0.

Modri su u susret ušli s najjačim sastavom, izostao je jedino Zoran Mamić: Turina, Ćorluka, Drpić, Čale, Schildenfeld, Pokrivač, Vugrinec, Modrić, Jertec, Eduardo i Tadić.

Dinamo je poveo rano, već u sedmoj minuti. Vugrinec je s desne strane ubacio loptu ravno na glavu Josipa Tadića koji zabija gol.

Nakon uspavljujuće predstave u sljedećih 15 minuta, tijekom kojih je Lokomotiva uspjela zaustaviti Dinamov moćni srednji red uslijedila je prekrasna akcija inicirana od Vedrana Ćorluke koji je dubinskom loptom s desne strane pronašao Jerteca u blizini šesnaesterca, no Varaždinac nesebično vraća loptu u sredinu za Eduarda koji sa udaljenosti od sedam metara puca ravno u ruke vratara. Odbijanac hvata Luka Modrić proslijeđuje na Tadića, no Osječanin se ovaj put nije iskazao nego je sa sedam metara opalio nebu pod oblake.

U 27. minuti bilježimo sjajan potez Vugrinca koji sa 18 metara iz okreta puca malo poviše lijeve stative. U 39 minuti Čale proigrava Ćorluku koji zabija za 2:0.

Lokomotiva je četvrtoligaš kojeg vode Vlado Kasalo i Stjepan Deverić.

Na početku drugog poluvremena Boysi su izvjesili transparent na kojem je pisalo "OFK igranka ili interes?"  aludirajući na susret kojeg će DInamo odigrati u Turskoj protiv Beograđana.

U drugom poluvremenu Ivanković je baš kao i tijekom priprema uveo B postavu. Od udarne ekipe ostali su Čale, Schildenfeled i Ćorluka kojima su se pridružili Vukojević, Sammir, Chago, Tomić, Pandev i Janjetović. Pred kraj umjesto Ćorluke ušao je mladi Tomislav Havojić.

Nakon negledljivih 20 minuta drugog dijela gdje su nekoliko individualnih šansi upropastili Tomić i Pandev Dinamo je zabio tek u 87. minuti kada je Vukojević srušen u kaznenom prostoru nakon čega je s bijele točke pogodio za 3:0.

Minutu poslije Havojić je iz vrlo teške pozicije zabio prekrasan pogodak za 4:0.

D.R.
Foto: M.P.

Pročitajte više