PRVA POBJEDA TUDORA Udineseu prva pobjeda od siječnja, Barak srušio Veronu

Foto: Getty Images / Guliver Image

UDINESE, koji otprije desetak dana vodi hrvatski trener Igor Tudor, ostvario je prvu pobjedu u Serie A nakon tri i pol mjeseca svladavši kao gost Veronu s 1:0 te je s ta tri boda uvelike povećao izglede za ostanak u prvoj talijanskoj ligi. 

Vrlo važan pogodak postigao je Čeh Barak u 20. minuti susreta. Stipe Perica igrao je od 83., a Andrija Balić od 88. minute za Udinese.
 

 
Ovom pobjedom, prvom poslije 14 mečeva (11 poraza i dva remija), Udinese je stigao do 37 bodova, odnosno kolo prije kraja prvenstva ima dva boda više od 17. SPAL-a i 18. Crotonea.
 
Važne pobjede u borbi za ostanak ostvarili su i Chievo te Cagliari. Chievo je kao gost pobijedio Bolognu 2:1, dok je Cagliari također kao gost bio bolji od Fiorentine s 1:0 (1:0) i usporio Violu na putu do plasmana u Europa ligu sljedeće sezone. 
 
Chievo je pobjedom skočio na 14. mjesto s 37 bodova, Cagliari je 16. s 36. S druge strane, Fiorentina je neočekivanim porazom ostala na osmom mjestu s 57 bodova, dok je Bologna ostala 13. s 39 bodova.
 
Blizu pobjede bio je i SPAL koji je u Torinu poveo pogotkom Grassija (22), ali domaći su ipak preokrenuli preko Bellottija (68) i De Silvestrija (87). 
 
Iz lige su još ranije ispali Benevento i Verona, dok će o posljednjem putniku u Serie B odlučivati utakmice Cagliari - Atalanta, Chievo - Benevento, Udinese - Bologna, Napoli - Crotone i SPAL - Sampdoria.  


Pročitajte više