PRVACI U STRAHU OD HRVATSKE "Još pamtimo poraz iz Rija"

Foto: Getty Images / Guliver Image

HRVATSKU danas od 16:45 čeka veliki dvoboj protiv Španjolske u četvrtom kolu skupine C Eurobasketa. Momčad Ace Petrovića borit će se s prvim favoritom natjecanja za prvo mjesto u skupini te četvrtu uzastopnu pobjedu. 

Aktualni europski prvaci dosad su odigrali maestralno i razbili Crnu Goru (99:60), Češku (93:56) i Rumunjsku (91:50). Međutim, njihov izbornik Sergio Scariolo itekako je svjestan da ga protiv Hrvatske u Cluju čeka najozbiljnija utakmica.

"I prije Eurobasketa rekao sam kako je Hrvatska odlična momčad, s nekoliko jako dobrih igrača koji svakoj ekipi mogu napraviti probleme, poput Šarića i Bogdanovića. Ne razmišljamo o osmini finala, već samo o današnjem susretu s Hrvatskom, protiv koje nas čeka lijepa i teška utakmica", poručio je Scariolo.

U posljednjem dvoboju dviju momčadi Hrvatska je slavila 72:70 na Olimpijskim igrama u Riju, nakon poznate blokade Šarića nad Pau Gasolom u posljednjim trenucima susreta, što nije zaboravio ni izbornik Španjolske.

"Da, svladali su nas prošlog ljeta i to je najbolji dokaz kakav nas protivnik čeka. Naravno, koncentrirani smo i razmišljamo samo o sebi. Zasad smo odigrali jako dobro jer cijenimo protivnike unatoč tome što nas smatraju prvim favoritom skupine. Zato moramo ozbiljno shvatiti svaku utakmicu, kao što je to bilo dosad. Želimo prvo mjesto u skupini i to je sve što nas trenutačno interesira", zaključio je Scariolo. 

#EuroBasket2017 Tweets

Pročitajte više