KOŠARKA

Prvak Europe dovodi hrvatskog centra

Foto: EPA-EFE

ANTE ŽIŽIĆ, 25-godišnji hrvatski košarkaški centar, uskoro bi trebao postati igrač Anadolu Efesa, prvaka Europe. Vijest da je Žižić blizu dogovora s turskim velikanom javlja portal Eurohoops, koji detaljno prati europsku košarku. Otkrili su i detalje ugovora koji će uskoro biti potpisan.

Prema njihovim izvorima, Žižić će potpisati ugovor na 1+1 godinu. To znači da je riječ o dvogodišnjem ugovoru, ali on može na zahtjev kluba biti raskinut iduće ljeto. Efes je prije desetak dana uzeo drugu titulu prvaka Europe u nizu kada je svladao Real Madrid u Beogradu. Treba napomenuti kako će Žižić vjerojatno biti jedini Hrvat u Efesu jer će Kruno Simon vjerojatno naći drugi klub.

Žižić je u prošloj sezoni imao 12.2 poena u prosjeku i pet skokova u malo više od 21 minutu po susretu za Maccabi Tel Aviv u Euroligi. Time je pomogao izraelskoj momčadi da izbori playoff prvi put nakon 2014. godine. Prije toga je igrao u NBA-u, u Cleveland Cavaliersima i njihovoj razvojnoj momčadi Chargeu te Darüşşafaki, Gorici, Ciboni i Kašteli.

 

 

Pročitajte više