PRVAK IZBORIO SEDMU UTAKMICU Golden State se vratio nakon -17 i razbio Houston

Hina

HOUSTON nije uspio iskoristiti prvu meč loptu za plasman u finale NBA lige. Golden State je, poput treće utakmice, razbio protivnika iz Teksasa u svojoj Oracle Areni sa 115:86 te izjednačio na 3:3 u finalu Zapada. Iako je Houston krenuo fantastično, nakon prve četvrtine vodio s čak 39:22, u nastavku je domaćin podigao razinu svoje igre i potpuno preokrenuo stvari na parketu, uz strašnu posljednju četvrtinu 31:9, za uvjerljivu pobjedu uoči odlučujuće sedme utakmice u Toyota centru. 

Aktualnog prvaka su do pobjede vodili Klay Thompson s 35 poena, Stephen Curry s 29 i Kevin Durant s 23 poena. Na drugoj strani je James Harden bio najefikasniji u Houstonu s 32 poena, a dvoznamenkasti su bili i Eric Gordon s 19, Trevor Ariza s 14 i Gerald Green s 11 poena. 

Nakon dvije uzastopne pobjede u četvrtom i petom dvoboju, Houston je krenuo žestoko i držao konce utakmice sve do treće dionice kada je krenuo neobjašnjiv pad, a san o plasmanu u veliku finale pomjeren je za 28. svibnja, kada će pred svojim navijačima imati povijesnu priliku otići u borbu za titulu. Serijom trica Golden State je preko Thompsona i Curryja preokrenuo na 61:62 početkom drugog poluvremena.

Na tri minute prije kraja treće četvrtine Curry je pogodio dvije vezane trice, pa je njegova momčad pobjegla 82:74 i tu praktički slomila rivala. Na kraju je domaćin pogodio 16, a gosti 15 trica. No, Golden State imao je više skokova (47) u donosu na goste (38) te je uz puno bolju igru u drugom poluvremenu vratio stvari na početak, pa ćemo odluku o finalistu saznati za par dana. 

 

Pročitajte više