Prvak utišao San Mames, Srnin i Eduardov Šahtar pobijedio u Portugalu

Foto: Getty Images / Guliver Image

ŠPANJOLSKI sudar u Baskiji. Athletic Bilbao igra protiv aktualnog prvaka Seville i trenutačno je 1:1. Domaći su u vodstvo došli u 48. minuti preko sjajnog napadača Aritza Aduriza, koji je zabio glavom nakon centaršuta Ikera Muniaina s desne strane.

No, momčad iz Andaluzije uspjela je poravnati u 56. minuti. Igrač domaćih nespretno je vratio loptu vrataru što je iskoristio Ever Banega i proigrao Timotheea Kolodziejczaka, a francuski branič zabio i utišao San Mames. 

Momčad Unaija Emeryja nije se zaustavila na tome. Kevin Gameiro je u 83. minuti majstorski proigrao Iborru, koji je zabio za veliko vodstvo 2:1 i približio Sevillu polufinalu.

U drugoj utakmici Šahtar, za koji igraju Darijo Srna, vodi kod Sporting Brage s 1:0, a zabio je stoper Yaroslav Rakitsky nakon kornera.

Ukrajinci su preko Facunda Ferreyre povisili vodstvo u 75. minuti nakon asistencije Marlona, kojeg je u 82. minuti zamijenio napadač Eduardo da Silva.

Nadu Portugalcima pred uzvrat donio je Wilson Eduardo u 89. minuti glavom, no vremena za poravnanje nije bilo i Šahtar je upisao zlata vrijednu pobjedu 2:1.


 

Pročitajte više