Prvi čovjek rukometa u BiH: Državo, hapsi!

Foto: Screenshot N1

RUKOMETNA reprezentacija BiH debitirala je na Euru. Bila je smještena u najtežu grupu na turniru, onu s Norveškom, Francuskom i Portugalom. Izgubila je sva tri dvoboja, ali s obzirom na to da je u Norvešku stigla gerilski, da se nekoliko dana prije turnira nije znalo hoće li nastupiti, opći dojam je da BiH nije razočarala, već da je dala svoj maksimum.

Prvi čovjek rukometa u BiH Marinko Umičević gostovao je u emisiji ''Novi dan'' na televiziji N1 i iznio niz zanimljivih stavova o rukometu u Bosni i Hercegovini.

''Sve smo učinili da omogućimo najbolje moguće pripreme. Nadali smo se sredstvima države, mi smo projekt države, ali to nismo dočekali. U sporu smo s Poreznom upravom Federacije Bosne i Hercegovine, ne priznajemo stari saziv UO koji nije ni postojao, nije bio upisan u sudske registre. Imali smo grupu smrti, nemam zamjerke igračima'', kazao je Umičević pa nastavio:

''Dao sam izborniku žuti karton nakon plasmana na Euro. Ne može izbornik određivati gdje se ide u posjet, a onda su se naljutili u Predsjedništvu BiH. Zna se što je posao izbornika. Kad su došli u Norvešku, shvatili su da nemaju liječnika. I to smo im omogućili. Pa smo im i masera poslali. Imali smo vrhunsku opremu jedne firme iz Travnika, a igrači su imali dovoljno svega. Federalni premijer je obećao 100.000 KM i nije ispunio obećanje zbog toga što nemamo porezni broj. Pa neka uplati na Olimpijski komitet. Ne zanima me dugovanje prethodnog Saveza, neka država hapsi one koji su se lažno predstavljali 20 godina. Imaju ime i prezime, neka hapsi država! Država je odgovorna. Kako je dozvolila da netko ima porezni broj, a nije u sudu registriran. Tražio sam da SIPA uđe i ispita lažno predstavljanje. Nemamo ugovore ni s izbornikom, ni s pomoćnicima, a ne možemo ih ni imati dok nemamo porezni broj'', zaključio je Umičević.

Pročitajte više