Prvi čovjek SP-a dolazi u Hrvatsku?

KAISER FRANZ BECKENBAUER, direktor Svjetskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj 2006. godine, najavio je svoj skori dolazak u Hrvatsku.

Beckenbauer, koji je velikim dijelom zaslužan za to što je Njemačka domaćin prvenstva, vjeruje da će se Hrvatska nakon kvalifikacija naći među 31. reprezentacijom (Njemačka se automatski kvalificirala kao zemlja domaćin). On će prije Svjetskog prvenstva posjetiti sve zemlje sudionice, piše tjednik Globus.

Na novinarsko pitanje o izgledima zajedničke kandidature Hrvatske i Mađarske za domaćine Europskog prvenstva 2012., Beckenbauer odgovara: “Mislim da je pametno što su Hrvatska i Mađarska na natječaju izašle kao suorganizatori. To je danas trend koji UEFA smatra vrlo popularnim. Tako su Austrija i Švicarska dobile Europsko prvenstvo 2008. Dobro je da ste se vi i Mađari toga sjetili i mislim da imate dobru priliku, ali uvijek je pitanje tko će vam biti konkurencija i što će oni ponuditi.”

Osim što je pohvalio kvalitete hrvatskih igrača u Bundesligi – Ivana Klasnića, braće Kovač i Zvonimira Solde, Beckenbauer je izrazio zabrinutost oko kladioničarskog skandala u kojem su bili upleteni i hrvatski državljani.

O tome koga bi želio vidjeti u finalu Svjetskog prvenstva u Njemačkoj, Kaiser (“car”) se nada dvoboju Njemačke sa Brazilom ili Argentinom, a mi se nadamo se da će mu Cico ipak poremetiti planove.

Pročitajte više