Prvi čovjek UFC-a: McGregor se možda više neće boriti u oktogonu

Foto: Conor McGregor/Instagram

CONOR MCGREGOR posljednjih dana je na naslovnicama svjetskih medija zbog potpuno pogrešnih razloga. UFC prvak zadnjih nekoliko tjedana svojim nedoličnim ponašanjem puni i stranice crne kronike. Nakon recentnog divljanja po Bellatovorom kavezu, MMA zvijezda je poteklog vikenda sudjelovala u incidentu u jednom baru u Dublinu u koji su navodno bili uključneni i irski mafijaši.

U utorak se o svemu oglasio i predsjednik UFC-a Dana White, koji je prošli McGregorov incident u Bellatoru propustio komentirati. White smatra da se radi samo o glasinama, a ne o nečemu što se doista dogodilo.

"Ne vjerujem da je to istina. Jer da se radi o istinitom događaju, to bi bila velika stvar. Conor kada hoda samo po ulici, to je ogromna vijest. Da je ovo istinito, bila bi glavna vijest svugdje u svijetu", brani svog šampiona predsjednik elitne promocije i dodaje: "Ali ako je istina, mi ćemo saznati. Ne mogu hodati okolo i špijunirati svoje borce. Ako je istina, pozabavit ćemo se time i krenut ćemo od toga".

S obzirom da je odlučio progovoriti o McGregorovim nedjelima White je prokomentirao i incident u Bellatorovom kavezu.

"Ovime se bavi direktor ABC-a (Mike Mazzulli op.a). Gledajte, on je mlad, bogat dečko, koji je bog u Irskoj. To nije najzdravije okruženje tamo. Sve to utječe na stvari. Ne znam sjećate li se početka Jona Jonesa. Nema sumnje da je bio talentiran. Ali smo već tada upozoravali da je zaradio gomilu novca i da se nadamo da će uspjeti ostati sabran. To je bilo prije nego su se sve ove lude stvari izdogađale. Ali su se dogodile.”, pravda ponovno McGregora White i dodaje: "Čudno je što se takve stvari događaju više u borilačkom sportu nego u bilo kojem drugom sportu".

Čelnik UFC-a problem vidi i u ekipi koja se mota oko McGregora. Ista stvar je bila i s Jonom Jonesom.

"Zovem ih privjesci. Conor ih ima također. Kada putuje, sa sobom vodi hrpu ljudi i to danima. Kada zaradiš toliko novca, kada si toliko popularan i profesionalni si sportaš, imat ćeš i hrpu privjesaka", objašnjava.

McGregor svoj pojas nije branio od studenog 2016. kada je svladao Eddieja Alvareza. No i dalje je UFC prvak. Hoće li promocija nešto poduzeti?

"Moram to još vidjeti. Trenutačno, ne radi se o tome hoće li braniti pojas ili ga napustiti. Radimo trenutačno na potpuno novom ugovoru s Conorom."

"Možda se više neće boriti u UFC-u, čovjek ima 100 milijuna dolara. Vidio sam tipove koji su zaradili i manje pa dali otkaz, a učili su za to cijeli život", rekao je White.

"Pokušajte se ustati i primiti udarac u lice svakog dana kad imate 100 milijuna dolara u banci. Novac sve promijeni", dodao je.

Na kraju je odgovorio i na pitanje hoće li razgovarati sa svojom zvijezdom oko recentnih problema u koje je upao.

"Ne. To ne radiš. Naučio sam tijekom godina da ovakve razgovore ne možeš voditi. To su odrasli ljudi. Da budem iskren, jedini koji su me slušali su bili Chuck Liddell i Ronda Rousey. To su jedino dvoje…", zaključio je čelnik UFC-a.

 

Pročitajte više