Prvi derbi sezone: Hajduk u Osijeku s debitantom na golu

Foto: Ivo Čagalj, Davor Javorović/PIXSELL

VEĆ prvo kolo nove sezone Prve HNL donosi veliki derbi. U Gradskom vrtu Osijek dočekuje Hajduk, a utakmica počinje u 21 sat.

Dok su iza Osijeka već tri europske utakmice i poraz od Glasgow Rangersa 0:1 na istom travnjaku, Hajduk je tek prije tri dana otvorio sezonu neuvjerljivom pobjedom 1:0 protiv Slavije iz Sofije.

Trener Hajduka Željko Kopić izmijenit će sastav u odnosu na utakmicu s Bugarima. Vratar Josip Posavec ostao je u Splitu zbog ozljede, a na golu će debitirati Tomislav Duka. U momčadi još nije ni napadač Marko Futacs, koji je s B ekipom na turniru u Zmijavcima.

"Dvoboj sa Slavijom je ostavio tragove na pojedinim igračima... Energija u momčadi je dobra, idemo odigrati dobru utakmicu i napraviti sve da dođemo do pravog rezultata. Napravit ćemo sve da dođemo do pobjede, nećemo kalkulirati kao što nismo ni do sada. Uvijek gledamo da igra bude prava, da se nadograđujemo i preko toga dođemo do rezultata", rekao je uoči utakmice Kopić.
 
"Osijek je odigrao već tri utakmice, čeka ih i zahtjevan uzvrat u Glasgowu, ne želim ići u predviđanje kakvi će oni biti, važno mi je da mi budemo na pravoj razini", dodao je Kopić koji će u Osijeku odmjeriti snage s prijateljem na klupi rivala Zoranom Zekićem.

Prvotimac Osijeka Alen Grgić uoči derbija je priznao da je poraz od Rangersa ostavio traga.

"Ne mogu i dalje vjerovati da smo izgubili. Sve je bilo na našoj strani, osim onog najvažnijeg – rezultata. I dalje tvrdim da smo bolja momčad od Rangersa i siguran sam da ćemo to potvrditi u Glasgowu", rekao je Grgić i okrenuo se Hajduku.

"I mi i oni želimo započeti novu sezonu HNL-a na najbolji način. Uvijek su to bile jako zanimljive utakmice, takva će biti i ova. Mogu reći da nam atmosfera u svlačionici nije splasnula nakon onoga u četvrtak i da ćemo sigurno zaigrati na pobjedu. Domaćini smo, znamo da možemo do bodova, bez obzira tko je na drugoj strani. Lijepo bi bilo slaviti u prvom kolu i to još u derbiju", dodao je.

"Hajduk se uvijek mora uvažavati. Nije kurtoazno reći da je Hajduk uvijek Hajduk, bez obzira tko za njega nastupao. Nisam ih gledao protiv Bugara, imaju nekih promjena u momčadi. Sigurno su kvalitetni, no i mi smo, također. Bit će pravog nadigravanja, a očekujem da mi budemo na kraju zadovoljniji", kazao je Grgić.

Posljednja dva međusobna okršaja završila su bez pobjednika, 1:1 na Poljudu i 3:3 u Osijeku, a prošle sezone Hajduk nije uspio pobijediti Osijek nijednom u četiri prvenstvene utakmice, ali uspjeli su u Kupu u studenom kada su slavili u gostima s 3:1. Osijek je prošlog rujna pobijedio Hajduk pred svojim navijačima s 2:1.

Očekivani sastavi:

Osijek: Malenica - Grgić, Tomelin, Škorić, Barišić - Bočkaj, Mudražija, Pušić, Mioč - Henty, Marić

Hajduk: Duka, Juranović, Nižić, Lopez, Fomitschow, Palaversa, Caktaš, Hamza, Jairo, Gyurcso, Ivanovski

Glavni sudar utakmice je Fran Jović iz Zagreba.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više