Prvi Gabigol za veliku pobjedu Intera i Perišića

Foto: Getty Images / Guliver Image

INTER je pobijedio kod Bologne 1:0 u 25. kolu Serie A, a jedini gol devet minuta prije kraja postigao je mladi brazilski napadač Gabriel Barbosa, zvani Gabigol.

Barbosa tek treba dokazati da je dostojan nadimka koji je nosio Gabriel Batistuta, jedan od najvećih strijelaca u povijesti Serie A, ali konačno je krenuo golgeterskim putem u Italijo. Ovo mu je prvi gol otkako je prošlog ljeta, na 20. rođendan potpisao za Inter, za što je njegov dotadašnji klub Santos dobio čak 30 milijuna eura odštete.
 
Gabriel nije kriv što je toliko dugo čekao da pokaže da je Gabigol, jer od početka sezone do danas, De Boer i Pioli ukupno su mu dali dva sata igre razlomljenih na šest utakmica, od kojih je samo jednu igrao kao prvotimac.
 
Ni u Bologni nije bio starter, nego je u 75. minuti ušao umjesto "duplo starijeg" Rodriga Palacia i šest minuta kasnije odlično dodavanje Danila D'Ambrosia pretvorio u gol. 

Ivan Perišić odigrao je cijelu utakmicu za Inter na njegovom mjestu lijeve polušpice u sustavu 3-4-2-1, dok standardni veznjak Marcelo Brozović nije nastupio zbog slomljenog prsta. 
 
Ovom pobjedom Inter je na četvrtom mjestu, samo tri boda od trećeg mjesta, koja jamči kvalifikacije za Ligu prvaka, ali Napoli, koji drži tu poziciju, ima utakmicu manje. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više