WIMBLEDON

Prvi igrač svijeta neće moći igrati ni na idućem Wimbledonu?

Foto: EPA

ČELNI ljudi Wimbledona zadržat će postojeće kazne za ruske i bjeloruske tenisačice i tenisače i za iduće Grand Slam izdanje u Londonu nastavi li se ruska invazija na Ukrajinu. Brojna pitanja postavljena su zbog odluke čelnika turnira u All England Clubu o zabrani nastupa Bjelorusima i Rusima, što je naknadno uzrokovalo i reakciju ATP-a i WTA-a pa se na ovogodišnjem Wimbledonu nisu dodjeljivali bodovi za obje ljestvice.

No čelništvo Wimbledona je odlučilo ustrajati u takvoj odluci, navodi britanski medij Daily Mail, te će zadržati zabranu ako se ne smiri situacija na ukrajinskom tlu. Do odluke ima još dosta vremena, bit će donesena u ožujku iduće godine, ali bi očito mogla ostati na snazi.

Inače, čelništvo turnira u All England Clubu se vodi onim što je rečeno dan ranije, a to su najave iz Međunarodnog olimpijskog odbora koji razmatra mogućnost da se ruskim i bjeloruskim sportašima zabrani nastup na Olimpijskim igrama koje će Pariz organizirati za dvije godine.

"Sportašima iz Rusije i Bjelorusije možda neće biti dopušteno natjecanje na OI-ju u Parizu 2024. godine zbog invazije Rusije na Ukrajinu", rekao je viši član Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Craig Reedie. Takva bi odluka značila da, među ostalima, trenutno prvi igrač svijeta Danil Medvedev ponovno ne bi mogao nastupiti. 

Pročitajte više