Prvi nogometaš koji se deklarirao kao gej prozvao Hendersona zbog transfera u Arabiju

Foto: Profimedia

JORDAN HENDERSON je potpisao za saudijski Al Ettifaq. Taj klub za trenera je doveo Stevena Gerrarda, koji je inzistirao na Hendersonu te je baš engleski veznjak prvo veliko ime koje je došlo u taj klub nakon što su se zvijezdama nakrcali Al Nassr i Al Hilal.

Kako je prvi objavio Daily Mail, pa ubrzo prenijeli svi otočki mediji, Al Ettifaq je Hendersonu dao nevjerojatnih 40 milijuna eura po sezoni, odnosno četiri puta više nego što zarađuje u Liverpoolu. No takav potez nije naišao na odobravanje LGBT populacije u Britaniji.

Kritike za Hendersona

Ne samo to, javno ga je kritizirao i Thomas Hitzlsperger. Nekadašnji njemački nogometaš, najpoznatiji po tome da je prvi nogometaš koji se javno deklarirao kao homoseksualac, razočaran je Hendersonovim potezom.

"Jordan Henderson je konačno završio transfer u Saudijsku Arabiju. To je fer jer može igrati gdje ga je volja. Baš me zanima kako će njegov novi brend JH izgledati. Stari je mrtav. Vjerovao sam dugo da će njegova podrška LGBT zajednici biti iskrena. Baš sam lud", napisao je na Twitteru Hitzlsperger.

Pročitajte više