NOGOMET

Prvo je govorio da bi se radije ubio nego cijepio, sad cijepljenje brani igračima

Foto: Profimedia

KONTROVERZNI gazda rumunjskog FCSB-a, bivše Steaue, Gigi Becali, već se ranije izjašnjavao kao protivnik cijepljenja protiv koronavirusa, a sad je otišao i korak dalje te poručio da će zabraniti nastupe za klub svojim igračima koji su primili cjepivo.

Prema Becaliju, igrači koji prime cjepivo gube snagu, a posljedično i utakmice. Cjepivo protiv koronavirusa je po njemu razlog slabijih rezultata koje postižu Cluj i bukureštanski Rapid, čija se većina igrača cijepila. Inače, Cluj u ovom trenutku ima osam bodova više od Becalijevog kluba na ljestvici rumunjskog prvenstva.

"Kad bih imao pištolj i cjepivo na stolu, radije bih uzeo pištolj i pucao sebi u glavu. Nema ništa od cijepljenja u mom klubu", rekao je Becali još u listopadu prošle godine, a sada na sve dodao još nekoliko svojih misli.

"To ima veze sa znanošću"

"Vama će to možda biti smiješno, ali moglo bi se ispostaviti da sam ja u pravu. Oni koji se cijepe, gube snagu. To ima veze sa znanošću. Zar niste vidjeli da ti igrači kao da gube svijest? Spavali su na travnjaku. Svi koji se cijepe gube snagu!"

"Vidim da se muče i moji igrači koji su cijepljeni. Na neke to ne utječe, ali ima utjecaja na starije. Zar niste vidjeli napadača Cluja Cipriana Deaca? Nije više tako munjevit."

Prema navodima Independenta, na službenim Facebook stranicama o cjepivu u Rumunjskoj navodi se da ne postoji studija koja podupire Becalijeve navode. Dapače, naglašava se netočnost te tvrdnje i inzistira na tome da postoji dovoljan broj studija koje pokazuju da oboljenje od SARS-CoV-2 ostavlja dugoročne posljedice, a one mogu utjecati na performanse sportaša.

 

Pročitajte više