Prvo veliko izenanađenje u FA Kupu: Četvrtoligaš izbacio Swansea

Foto: Guliver Images/Getty Images

OXFORD UNITED, član 'League Two', četvrtog razreda engleskog nogometa, priredio je prvo veće iznenađenje u FA Kupu eliminacijom premierligaša Swansea Cityja 3:2 u susretu trećeg kola.

"Dečku su bili sjajni. Nije lako pobijediti momčad iz Premiershipa, a nama je to uspjelo. Ova momčad ima potencijal, a to ćemo i dokazati," kazao je menadžer Oxforda Michael Appleton.
 
Bivši menadžer Portsmoutha, Blackpoola i Blackburbna smatra kako njegova momčad ima nekoliko igrača koji su prerasli ovaj stupanj natjecanja.
 
"Već neko vrijeme govorim kako ova momčad ima nekoliko igrača koji će uskoro preseliti u viši rang natjecanja. Siguran sam kako će napraviti vrhunsku karijeru," dodao je menadžer Oxforda Uniteda, koji trenutačno zauzima treće mjesto League Two s realnim izgledima za plasman u treću ligu.
 
Gosti su poveli golom Jeffersona Montera u 23. minuti, no domaćin je okrenuo rezultat s tri gola, a strijelci su bili Lima Sercombe (45-11m) i Kemar Roofe (49, 59). Velški sastav je golom Bafetimbija Gomisa u 66. minuti vratio susret u neizvjesnost, no Oxford je uspio izdržati do kraja i izboriti veliku pobjedu. 

 

Pročitajte više