PSG: 127 milijuna eura, šest igrača i trener. Sve u isti dan

Foto: Profimedia

VELIKI DAN za prvaka Francuske. Objavit će dovođenje trenera i čak šest novih igrača, najavio je Fabrizio Romano. Najskuplji od njih je Manuel Ugarte (22), za kojeg je Sportingu iz Lisabona platio 60 milijuna eura. Ogroman je to iznos za mladog defenzivnog veznjaka koji ima samo osam nastupa za Urugvaj, a sva tri nastupa na SP-u prije pola godine je proveo na klupi.

Lucasa Hernandeza (27) dovodi iz Bayerna za 45 milijuna eura. To je gotovo upola manje od iznosa koji je prije četiri godine Bayern dao Atleticu. Tada je plaćanjem 80 milijuna eura za Hernandeza njega učinio najskupljim igračem u povijesti Bundeslige. No trećeg najskupljeg braniča u povijesti nogometa su u Bayernu uništile ozljede. Zbog posljednje i najteže, rupture križnih ligamenata, nije igrao još od studenog prošle godine.

Najskuplji igrač u povijesti Bundeslige, legenda Intera i španjolski Korejac

Kang-in Lee (22), ofenzivni veznjak Mallorce, dolazi u PSG za 22 milijuna eura. Reprezentativac je Južne Koreje, ali je cijeli nogometni život u Španjolskoj. Nakon deset godina u Valenciji, posljednje dvije igrao je za Mallorcu.

Milan Škriniar (28) prvi je od dva kapitalca koje PSG potpisuje kao slobodne igrače. Kapetan Intera napustio je taj klub nakon šest godina i 246 utakmica za milanskog velikana. Očekuje se da postane vođa ne samo obrane nego i momčadi PSG-a.

Marco Asensio (27) je otišao iz Reala bez odštete nakon osam godina. Ondje je osvojio sve, ali kao rezerva. Klub ga je htio zadržati, no desno krilo htjelo je u klub u kojem će biti zvijezda, a ne onaj koji pojačava konkurenciju. PSG mu je to ponudio.

Cher Ndour (18) je U-19 reprezentativac Italije, koji u PSG dolazi iz mlade momčadi Benfice. Ondje je proveo tri godine, a po isteku ugovora veznjak je prešao u PSG. 

Novi trener je bio drugi izbor, ali PSG od njega očekuje ono što je osvojio s Barcelonom

Konačno, stiže i trener Luis Enrique (53), kojeg je L'Equipe ovako najavio: "Predsjednik Nasser al-Khelaïfi i sportski direktor Luis Campos smatraju da novi trener ima jaku osobnost i autoritet potreban da ujedini podijeljenu svlačionicu. Činjenica je, međutim, da je PSG-u prvi izbor za novog trenera bio Julian Nagelsmann i da se Enriqueu okrenuo tek nakon što su pregovori s njemačkim stručnjakom propali." Ipak, "Enrique ima ono što Nagelsmann nema i što PSG nasušno treba i traži; trenera koji je osvojio Ligu prvaka". Enrique je to uspio s Barcelonom kada je 2014./15. osvojio LP u sklopu trostruke krune. Barcelonu je vodio od 2014. do 2017. i za to vrijeme osvojio dva španjolska prvenstva, tri kupa i Ligu prvaka.

Posljednji angažman mu je bio onaj izbornika Španjolske, što je bio od ljeta 2018. i zaključno s SP-om prije pola godine. Na prošlom Euru sa Španjolskom je preko Hrvatske došao do polufinala, gdje je na penale ispao od Italije. Na drugom velikom natjecanju također je ispao na penale. Na prošlom SP-u ga je u prvoj nokaut-rundi izbacio Maroko. Od turnira u Kataru do sada bio je bez posla.

Pročitajte više