PSG ih se riješio za 0 eura. Sad su ga izbacili iz Lige prvaka

Foto: EPA

BAYERN MÜNCHEN plasirao se u četvrtfinale Lige prvaka tako što je s ukupnih 3:0 nadigrao Paris Saint-Germain. Nakon što su Bavarci u prvoj utakmici u Parizu bili bolji 1:0 golom Kingsleyja Comana, na Allianz Areni pobijedili su 2:0 golovima Erica Maxima Choupo-Motinga i Sergea Gnabryja. 

S obzirom na to da je Gnabry svoj gol zabio u 89. minuti druge utakmice kad je ukupni rezultat već bio 2:0, možemo reći da su PSG iz Lige prvaka svojim golovima izbacili Coman i Choupo-Moting. Zanimljivo, obojica bivši igrači francuskog velikana koji su klub napustili bez odštete.

Ne zna kako ne biti prvak

Coman je u PSG-u stvoren kao igrač, prošao je omladinski pogon i došao do prve momčadi, a onda je 2014. godine pušten u Juventus kao slobodan igrač. Nakon toga je preko Juventusa došao do Bayerna, ali i do uspjeha kakvim se ne može pohvaliti nijedan drugi nogometaš.

Naime, kad se spoje sve sezone Comana u seniorskom nogometu, od PSG-a do Juventusa i Bayerna, dolazi se do zaključka da ovaj francuski krilni napadač još nikad nije odigrao sezonu u kojoj nije bio prvak države s klubom za koji nastupa. Trenutno je u nizu od 9 titula.

Najjeftiniji igrač ikad

S druge strane, Choupo-Moting je poseban po tome što za njega nikad u karijeri nije plaćena odšteta. U kojem god klubu da je igrao, a nanizao je na popisu HSV, Nürnberg, Mainz, Schalke, Stoke City, PSG i sada Bayern, nikad nije otkupljen. Tako je i 2020. besplatno došao u Bayern.

U Bavarskoj je većinu vremena imao sporednu ulogu, bio je tek treća ili četvrta opcija u vrhu napada, ali onda je odlaskom Roberta Lewandowskog i ozljedom Sadia Manea iznenada postao jedina opcija. I to je iskoristio sjajno, počeo je zabijati i nositi napad Bayerna pa je i ovu utakmicu dočekao u vrhu napada. I potvrdio prolazak u četvrtfinale Lige prvaka.

Pročitajte više