PSG ne odustaje od Rukavine i Kalinića

PROBUĐENI klub s Parka Prinčeva službeno je izvijestio da Lyonov brazilski napadač Fred u nastavku sezone definitivno neće zaigrati u gradu svjetlosti. Prvi čovjek PSG-a Alain Cayzac priznao je poraz pred moćnijim klubovima s Otoka, koji već duže vrijeme pregovaraju s Fredovim agentom. Najozbiljnije su ponude stigle iz Tottenhama (15 milijuna) i Portsmoutha (12 milijuna eura), a u igri je također i Middlesbrough. PSG ponudio je Lyonu 10 milijuna eura za Fredove usluge, a odgovor na ponudu u Parizu su očekivali do 16. siječnja.

"Nismo dobili nikakav pismeni odgovor, a Fred se nije htio sastati s našim predstavnicima nakon što smo poslali svoju ponudu. Očigledno je da Fred gleda na najpovoljniji financijski aspekt transfera te da ne želi s nama sjesti za stol. Stoga više nije na listi naših želja." - izvijestio je Cayzac.

Francuski mediji, nakon objave da PSG odustaje od Brazilca, ponovo su u središte zbivanja gurnuli Hajdukov dvojac Rukavina - Kalinić. Dosad su s gažom na Parku Prinčeva povezivali uglavnom Rukavinu, no čini se da Francuzi pomno prate i najboljeg Hajdukovog strijelca.

Čelnici Bilih već su emitirali jasnu poruku da u slučaju dobre ponude otići može samo jedan napadač, a transferu je ipak bliži Ante Rukavina. Dokazali su to i odbijenicom Dnjipru, koji je Kalinića poželio u svojim redovima. Ne sumnjamo da je ponuda bila dobra, ali da se zaista radi o ispaljenoj cifri od 12 milijuna eura, Kalinić bi već odavno pravio društvo Mladenu Bartuloviću u Ukrajini.

Francuska liga svakako je primamljivija od istoka, kako za Kalinića, tako i za Rukavinu, čije je ime pribilježio i njemački Schalke. Dok se Hajdukovci u miru Umaga pripremaju za nastavak sezone, europski mediji brinu se o njihovoj reputaciji na tržištu. U francuskom je tisku osvanula i Kalinićeva izjava u kojoj tvrdi;

"Iako PSG-u ne ide dobro na ljestvici, bila bi mi čast igrati za tako slavan klub."

D.R.
Foto: L.T.

Pročitajte više