PSG smijenio trenera. Danas će predstaviti novog

Foto: Profimedia

CHRISTOPHE GALTIER više nije trener PSG-a. Francuski prvak uručio mu je otkaz nakon što je odveo momčad do naslova francuskog prvaka, ali i ispao iz nacionalnog kupa i Lige prvaka.

Budući da je Galtier imao ugovor još godinu dana, dobit će odštetu. Mjesečno je zarađivao 665 tisuća eura i imao je pravo na osam milijuna eura odštete, a dogovorom s Parižanima pristao je na šest milijuna. To je druga godina zaredom da PSG mora isplatiti odštetu smijenjenom treneru. Kada je smijenjen Mauricio Pochettino, PSG mu je isplatio 10 milijuna eura. 

Osim razočaravajućih rezultata, dodatan uteg nastavku suradnje PSG-a i Galtiera predstavljaju optužbe za rasizam i islamofobiju koje su stizale iz Nice, njegovog prethodnog kluba. Galtier je sve optužbe poricao, no zbog sumnje na diskriminaciju i rasističke uvrede on i njegov sin završili su u policijskom pritvoru u Nici. U prosincu ih čeka suđenje.

Već danas bi PSG trebao predstaviti novog trenera. U klub stiže Španjolac Luis Enrique, bivši trener Rome, Celte i Barcelone. Posljednji posao imao je kao izbornik španjolske reprezentacije od 2018. do 2022. godine.

Pročitajte više