Pudar: Kalkulirat ćemo zabijanjem što više golova

UOČI sutrašnje uzvratne utakmice 1.pretkola Kupa UEFA u splitskom "bilom salonu" konferenciju za novinare odradio je Hajdukov trener Ivan Pudar. Pudar je vrlo optimističan i očekuje prolaz svoje momčadi, a ne obazire se pretjerano na izjave iz tabora Budućnosti već je potpuno koncentriran na utakmicu. Stanje u Hajdukovom taboru je odlično, ali ipak postoje sitniji problemi sa ozljedama.

"Da to je istina, postoje neki sitni problemi još od utakmice sa  Interom. Tu prvenstveno mislim na poteškoće sa Igorom Musom. Sad vam sa sigurnošću mogu reći da je 99% šanse da
Musa neće zaigrati protiv Budućnosti. Svladala ga je temperatura i viroza i to je teško rješivo. Drugi sa problemima je Gabrić."

Pudar se ne brine previše oko ozlijeđenih pošto vjeruje u svoju momčad i sve osim pobjede i prolaska Hajduka bilo bi veliko iznenađenje.


"Atmosfera je dobra, staložena, mirna i radna. Koncentracija optimalna, svaki pojedinac je svjestan težine kao i stručni stožer, stoga ne bi smjelo biti problema.Što se tiče izjava iz suparničkog tabora kako je najbitnije izdržati 30 ak minuta bez gola, na njih se ne bih osvrtao, vidjet ćemo na terenu."

Zanimanje za ovu utakmicu je nezapamćeno u posljednje vrijeme, već je prvi dan planulo preko 10 000 karata.

"Za osmjeh na licu, uz veliku podršku publike i bitno je da mi također damo svoj maksimum. Zanimanje je ogromno, pa će nas to primorati da odemo u karantenu kako bi na miru mogli odraditi završne pripreme. Pogledat ćemo kazete i dobro izanalizirali protivnika i potruditi se da nema niti najmanjeg detalja koji bi nam mogao promaći."

Trener Hajduka svjestan je da mu najveća prijetnja dolazi iz odlične kontre Budućnosti, pa će Hajdukovi igrači morati dobro zatvarati prostor iza svojih leđa.

"Što se tiče igre Budućnosti, meni je najbitnije da mi ponovimo one igre koje smo prikazivali u pripremnom periodu kada smo stvarali pregršt šansi. Svjesni smo da će najteže biti igračima u obrani, a bitno je da ne primimo gol iz polukontre ili kontre, stoga će najveći teret biti na njihovim leđima."

Hajduk ne misli kalkulirati i čuvati minimalan aktivni rezultat iz prve utakmice.
 
"Kalkurirat ćemo tako da Hajduk zabije što više golova. Nikakva negativna kalkulacija i čuvanje rezultata ne dolaze u obzir. Pun stadion, mirne su nam glave, koncentracija je na nivou, igramo doma i nema kalkuliranja," rezolutan je bio Pudar. Čak i nakon Zadra, nakon mase šansi, imamo mnogo samopouzdanja i  možemo bez ikakvog problema dobro odigrati utakmicu", rezolutno je zaključio Pudar.

M.P.
Foto: V.G.

Pročitajte više