Pudar: Vrlo sam nezadovoljan

NAKON katastrofalnog drugog poluvremena Ivan Pudar vidno je uzrujan došao na press konferenciju, nakon čega se vrlo neprofesionalno odnosio s novinarima.

"Vrlo sam nezadovoljan. Prvih 45 minuta smo dominirali, imali konce igre u rukama, da bi u drugom poluvremenu koncentracija potpuno pala. Puno smo griješili, većina nije dala svoj maksimum"- rekao je Pudar i nakon toga započeo svojih naprosto nevjerojatnih pet minuta.

Kao prvo, na svako pitanje o predstavi pojedinog Hajdukovog igrača, rekao je da će to zadržati za sebe. Nakon toga, na pitanje je li trebao mijenjati Buljata na poluvremenu, rekao je da je to glupo pitanje. Na upit novinarskog kolege iz  "24 sata" bi li li što mijenjao da je sutra utakmica, Pudar samo odgovara: "Sljedeće pitanje, ne govorim za žuti tisak."

Na kraju su Pudara smekšali nešto stariji novinari: "Uopće nisam iznenađen igrom Budućnosti već našom potpunom dekoncentracijom. Igrom Rukavine također nisam zadovoljan. Budućnost se ima čemu nadati u uzvratu kao i svatko na ovom svijetu, a mi ćemo na terenu nakon pojedinih korekcija dokazati suprotno."

Petrović: U Split se idemo nadigravati

Trener Podgorice Saša Petrović na konferenciji za novinare bio je malo pristupačniji, normalniji od trenerskog kolege Pudara. 

"Nisam zadovoljan rezultatom, ali jesam igrom i borbenošću svojih igrača. Izvanredno smo parirali jednom Hajduku i s time sam vrlo zadovoljan. Namjerno sam čuvao ova dva igrača koje sam uveo u drugom poluvremenu jer sam se nadao da će Hajduk zbog vrućine pasti, što se i dogodilo. U Split se idemo nadigravati. Očekujem da ćemo napredovati još malo u sljedećih nekoliko dana, jer smo tek 25 dana u treningu", istaknuo je Petrović.

"Cernat je potpuno podbacio"

Kako je nakon Pudarovih bezobzirnih odgovora zavladala sablazan i nevjerica u press roomu, nitko više nije bio željan pitanja pa je konferencija službeno i završila. Nekoliko minuta kasnije, Pudara se moglo vidjeti kako vrlo žučno u hodniku priča na mobitel i opravdava se, vrlo vjerojatno višoj instanci, zbog očajnog drugog poluvremena Hajduka. Uto mu je prišao Alen Bokšić, kojem se Pudar opet počeo pravdati, nakon čega su krenuli prema izlazu, gdje su ih dočekali Piksi Stojković i Dejan Savičević, kojemu je Pudar tiho rekao da je Cernat potpuno podbacio.

Kako su navijači Budućnosti, Varvari, upravo u to vrijeme trebali biti pušteni s tribina, vremena za prisluškivanje više nije bilo.

Možemo jedino konstatirati da će Pudar morati štošta objasniti, od ponašanja, do loše igre Hajduka. Dojma smo da bi se trener jedne ustanove, poput Hajduka, morao znati ophoditi s javnošću, pa čak i u trenucima kada sve ne ide kako je zamišljeno.

Iz Podgorice za Index: Vedran Buble
Foto: Veljko Grbeša

Pročitajte više