premiership

Pukki prekinuo Leicesterov strašan niz, VAR presudio Chelseaju u 84. minuti

Foto: Getty Images

LEICESTER CITY prekinuo je niz uzastopnih pobjeda koji se danas mogao produljiti na devet utakmica. Remizirali su 1:1 s Norwichem kod kuće.

Veliki bod u borbi za opstanak s King Powera donio je gostima iz Norwicha Teemu Pukki. Čini se da se Finac vratio golgeterskoj seriji. Naime, nakon sjajnog početka sezone kad je u prvih pet kola zabio šest golova, Pukki nije tresao suparničke mreže osam kola. Sada je postigao treći gol u zadnja četiri kola.

Leicester je većinu susreta bio dominantniji, ali Vardy i društvo nisu uspijevali slomiti goste. No u 38. minuti Maddison je izveo korner, a Jamie Vardy poentirao glavom za izjednačenje.

Trebala je engleskom golgeteru to biti deveta utakmica u nizu u kojoj je postigao pogodak, ali budući da je Norwichev vratar Tim Krul dirao loptu, gol je službeno priznat kao autogol nizozemskog čuvara mreže.

Od ovog remija najviše je profitirao Liverpool koji je u najranijem terminu svladao Watford 2:0 te sada na prvom mjestu ispred Leicestera bježi ogromnih 10 bodova. 

VAR presudio Chelseaju pred sam kraj susreta

Cijelo poslijepodne mučio se Chelsea na svom Stamford Bridgeu ne bi li slomio čvrsti Bournemouth, ali je na kraju, u 85. minuti, izgubio utakmicu. Ni 17 udaraca, od čega četiri u okvir, nije bilo dovoljno da Bluesi pobijede goste, a onda je u 84. minuti Dan Gosling nekako uspio ugurati loptu iza leđa Kepe. 

Isprva sudac Graham Scott nije priznao pogodak, ali je nakon intervencije VAR-a semafor u Londonu otkucao 0:1 u korist Bournemoutha.

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić ušao je u igru u 65. minuti utakmice i dobio žuti karton.

Sheffield United skočio na iznenađujuće peto mjesto

Vrlo važnu pobjedu ovog popodneva ostvario je Sheffield United. U susretu dva novopečena prvoligaša bolji je bio Sheffield i to od Aston Ville s 2:0. Strijelac oba pogotka bio je John Fleck, dok je za Villu penal promašio Jack Grealish.

Momčad Chrisa Wildera pobjedom je skočila na petu poziciju koja iduće godine vodi u Europa ligu.

U posljednjoj preostaloj utakmici u terminu od 16 sati Burnley je kod kuće svladao Newcastle United golom Chrisa Wooda.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više