Pukštas: Suigrači su mi poslužili golove na pladnju

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

HAJDUK je na praznom Poljudu pobijedio Rudeš 5:1 u 32. kolu SuperSport HNL-a. Utakmica je odigrana bez gledatelja zbog kazne koju je splitski klub dobio nakon nereda koji su se dogodili na kraju susreta s Dinamom u polufinalu SuperSport Hrvatskog kupa. Po dva pogotka za Hajduk su zabili Rokas Pukštas i Filip Krovinović, a jedan je dodao Nikola Kalinić. Jedini strijelac za Rudeš bio je također Pukštas koji je zabio rijedak autogol - rukom.

19-godišnji Amerikanac sada ima sedam golova u ligaškoj sezoni, što ga čini drugim najboljim strijelcem Hajduka iza Marka Livaje koji ih je zabio deset. Protiv Rudeša je zabio dva gola u jednoj utakmici po treći put u karijeri. Prošle sezone je u veljači zabio dva protiv Varaždina u pobjedi 1:4, a prije toga za Solin u studenom 2022. godine u gostujućoj pobjedi protiv Kustošije rezultatom 2:3.

Grafika: Sofascore

Pukštas: Suigrači su mi poslužili golove na pladnju

Zanimljivo je da je sa sedam ligaških golova treći najbolji strijelac Amerikanac koji igra u Europi. Ispred njega su samo Malik Tillman iz PSV-a, koji ima devet golova i kapetan reprezentacije Christian Pulisic, koji je za Milan zabio deset ligaških golova ove sezone. Očekuje se da Pukštas napusti Hajduk na kraju sezone, a na Poljudu se nadaju da će njegov transfer nadmašiti onaj Luke Vuškovića koji je prodan u Tottenham za 11 milijuna eura.

Nakon utakmice protiv Rudeša, Pukštas je za HDTV izjavio: "Bilo je dobro i uzbuđeni smo što nam se navijači vraćaju na sljedećoj domaćoj utakmici. Jako sam sretan. Suigrači su mi poslužili golove na pladnju, a ja sam se samo našao na pravom mjestu u pravo vrijeme. Izgleda da zabijam samo glavom. Skoro sam došao do hat-tricka na kraju, ali nema veze, sve je dobro. Okrećemo se Varaždinu, želimo nastaviti pozitivan niz i postaviti temelje za iduću sezonu."

Na pitanje koliko je bilo važno vratiti se pobjedama iako je sezona za Hajduk efektivno završena odgovorio je sljedeće: "To je odlično za svlačionicu. Još uvijek nam nedostaje nekoliko igrača i samo pokušavamo vratiti momentum u ovom trenutku, tako da je ova pobjeda odlično došla."

 

Pročitajte više