Pula: Na okupu najbolji europski boksači

MANJE od 24 sata preostalo je do početka najvećeg sportskog događaja ove godine u Hrvatskoj odnosno 35. seniorskog europskog boksačkog prvenstva koji će se u Puli održati od 19. veljače do 1. ožujka.

"Pula spremno dočekuje početak ovog natjecanja kojemu bez sumnje ovom gradu vraća stari boksački sjaj obzirom da je ova sredina poznata po boksačkim legendama", kazao je pulski gradonačelnik i predsjednik Organizacijskog odbora prvenstva Luciano Delbianco na današnjoj konferenciji za novinare. Tom prigodom on je posebno istaknuo dobru suradnju organizatora i Hrvatskog boksačkog saveza s uredom predsjednika Republike koji je pokrovitelj natjecanja.

O pojedinostima ceremonije svečanog otvaranja te o drugim sadržajima novinare je izvjestio glavni tajnik Organizacijskog odbora Miroslav Hlušička koji je za sutra ujutro najavio vaganje boksača dok je točno u podne na programu ždrijeb o kojem će mnogo ovisiti. Po njegovim riječima dotjeruju se posljednje pojedinosti, dvorana se "šminka" a većina reprezentacija je uglavnom već u Puli.

"Konkurencija je iznimno velika što nam jamči kvalitetne mečeve. Sve je dakle spremno i što se nas tiče europsko prvenstvo može započeti" - kazao je Hlušička dodavši kako je za promidžbu ove manifestacije utrošeno ukupno 150 tisuća kuna. Izbornik hrvatske reprezentacije Pero Tadić ponovio je kako najbolje rezultate očekuje od Palića, Bajramija i Katalinića te je stoga izrazio nadu kako će se barem dvojica boksača okititi medaljom.

Pročitajte više