Pula: Šivolija i Đipalo spremni za Atenu

MALA, ali izabrana boksačka "karavana" predstavit će hrvatsku "plemenitu vještinu" na Olimpijskim igrama u Ateni: izbornik Pero Tadić, trener Drago Mijić te boksači Mario Šivolija i Vedran Đipalo osvajači srebrne odnosno brončane medalje na Europskom prvenstvu u Puli.

Po riječima izbornika Tadića naši su boksači spremni za "olimpijske" okršaje obzirom da se već dva mjeseca nalaze na okupu, najprije na Bjelolasici, potom u Puli a nastupili su i na predolimpijskom turniru u Ateni.

"Zadovoljan sam učinjenim tijekom priprema, treniralo se 2-3 puta dnevno, a dečki su svoj dio posla odradili maksimalno", kazao je izbornik Tadić na današnjoj konferenciji za novinare u Puli dodavši kako je Šivolija od EP-a u veljači strašno napredovao, a za njim, kako je rekao, puno ne zaostaje ni Đipalo.

Govoreći o očekivanjima u Ateni, Tadić je kazao kako samo jedna pobjeda na olimpijskom turniru ima iznimno veliku "težinu". Nakon nje, dodao je on, sve je moguće.

"Ukaže li se prigoda naši će je boksači znati iskoristiti. Važno je da smo spremni za ono što nas tamo čeka", zaključio je izbronik hrvatske boksačke reprezentacije Pero Tadić.

Pročitajte više