Pulis: Šanse su 50:50, naš je imperativ sezone ipak ostati u Premierligi

MOMČAD Stoke Cityja danas je oko 15 sati sletjela u Split. U 18 sati održali su press konferenciju, a sat vremena poslije odradili su trening na Poljudu. Već je prije Pulis najavio kako će to bit trening pro forme radi, kako splitski špijuni ne bi možda proniknuli u njegove taktičke zamisli i rješenja.

Desni bek Stokea: Gol na Poljudu bit će nam dovoljan za prolaz

> Tisuću Engleza na Poljudu: "Čeka nas nabrijana hrvatska policija puna ratnih veterana"

Milićević igra protiv Stokea: Pokazat ćemo da zaslužujemo Hajdukov dres

Ne sluti na dobro, Balakov sasvim ispremiješao momčad za Stoke: Ostavit ćemo srce na terenu

Pulis se predstavio kao ugodan i pričljiv sugovornik, doduše pretjerano slatkorječiv, ali naizgled i cijepljen protiv engleske bahatosti...

"Već se ponavljam, ali moram reći da smo mi u Europi prvi put nakon 37 godina i cijela ova situacija novost je za mene, moje igrače i navijače. Imamo izuzetan respekt prema Hajduku i njegovu tradiciju igranja u kontinentalnim natjecanjima, a dobro znamo kakvi su ovdje navijači i što nas očekuje sutra na stadionu", rekao je u uvodu trener Pulis.

"No koliko god cijenimo Hajduk, svjesni smo svoje kvalitete i kapitala kojeg smo donijeli iz prve utakmice. Mi smo momčad koja ima svoj prepoznatljivi stil igranja i ne mijenjamo ga nikada neovisno koja momčad stoji s druge strane. Ukoliko budemo pravi i odigramo kao u prvoj utakmici mislim da ne bi trebali imati problema", dodao je strateg Stoke Cityja.

"Ostanak u Premierligi naš je imperativ, Europa je nagrada i užitak"

Zanimljivo je na trenutak razmisliti o činjenici kako Stoke za sada nije doveo nijedno pojačanje te kako ga zasigurno i ove sezone očekuje teška i dugotrajna borba za opstanak u Premierligi. Igranje na dva odnosno četiri fronta, ukoliko ubrojimo FA i Liga Kup, sigurno bi iscrpilo "lončare" za ono najvažnije - ostanak u elitnom engleskom nogometnom razredu. Evo što na tu temu kaže trener Stoke Cityja.

"Tu nema dvojbe, za nas, kao i za sve druge klubove u Engleskoj, najvažnije je zadržati Premierligaški status i to je imperativ sezone. Sve ostalo, uključujući i ovaj nastup u Europi samo je užitak i svojevrsna nagrada za sve što smo napravili prošle godine. Što se tiče pojačanja, morate znati kako mi nismo u mogućnosti poput Liverpoola i Manchestera dovoditi igrače sada, već pri kraju prijelaznog roka. Dakle, ne strepim, uvjeren sam da ćemo do kraja kolovoza pojačati momčad", objasnio je Pulis.

Na koncu još je jednom spomenuo opjevanu poljudsku atmosferu i način na koje je igrače pripremio za istu.

"Moja momčad odigrala je veliki broj snažnih utakmica i gostovanja u protekle tri godine i sigurno da se neće prepasti vruće atmosfere. Ali s druge strane, ove je nešto posebno s čime se do sada nisu susreli i naravno da će biti zanimljivo vidjeti kako će reagirati. Ovo je veliki izazov za njih i prilika za stjecanje vrijednog europskog iskustva. Šanse? Šanse su 50:50", za kraj će Pulis.

Pročitajte više