Pušnik: I Split mora jednom osvojiti bodove, ne daj Bože protiv nas

Foto: Hina

HAJDUK sutra od 17 sati igra na Poljudu gradski derbi protiv Splita, u 12. kolu Prve HNL. Momčad Marijana Pušnika lovit će novu pobjedu protiv posljednje ekipe na ljestvici.

"Unaprijed upisati bodove nikad nije bilo moje razmišljanje, pa ni kad igram na ulici, treba se protiv svakoga potruditi... I prije Cibalije sam upozorio igrače na zakon velikih brojeva. I Split mora jednom osvojiti bodove, ne daj Bože protiv nas. Mi moramo krenuti napadački od prve minute. Vidimo da se Dinamo mučio protiv Slavena do zadnjih minuta, isto tako je i u drugim utakmicama. Svi osim Dinama, Rijeke, nas i ponekad Osijeka igraju zatvoreno, ponekad je to bunker, teško je igrati kad se svi nagomilaju ispred kaznenog prostora. Split je opasan iz prekida, ali mi želimo dobru i borbenu igru, želimo doći do pobjede pred našom publikom", rekao je Pušnik.

"Događaj na Pjaci dodatni nam je motiv"

Sutra je veliki dan za klub i navijače, koji potpisuju ugovor o otkupu 24.53 posto dionica kluba, a 

"Nama mora biti isti motiv, igrali protiv zadnjeg Splita ili prve Rijeke. Svi smo mi profesionalci, prvi motiv nam je da igramo za pobjedu, pa za novac, pa za prodaju vani, pa i klub i navijače. Mi smo profesionalci, mijenjamo klubove, gradove. Taj svečani događaj na Pjaci mora nam biti dodatni motiv, ali imamo mi na svakoj utakmici neku našu internu motivaciju".

"Split je kao ranjeni lav"

Pušnika neće zavarati kriza u kojoj se nalazi Split...

"Svakoga treba poštovati, oni se trude, imaju nekoliko dobrih igrača i trenera. Znamo da su u problemima, da dugo nisu primili plaću, ali ja sam igračima rekao da je to najopasnije. Kad nemaš što izgubiti, daš sve od sebe, kao ranjeni lav," zaključio je Pušnik.

Pročitajte više